TÜRKİYE'nin en büyük limanlarından biri olmasına rağmen yıllardır verimli işletilemeyen, geçen yıl Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı, 543 milyon ABD dolar olan özelleştirme bedelinin bir yıl gecikmeyle peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding'in oldu.

Özelleştirme kararı alındıktan sonra birçok protesto gösterileri yapılan Derince Limanı'nın 39 yıl işletme hakkı için 2014 yılı Ocak ayınca açılan ihaleyi Safi Holding kazandı. Bir yıl önce gerçekleştirilen bu ihalenin ardından, 543 milyon dolar olan ihale bedeli, uzun süre ödenmeyince devir gerçekleşmedi.

Bugün Safi Holding'den yapılan açıklamada Safi Holding bünyesinde yer alan Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.'nin 25 Şubat Çarşamba günü 543 milyon doları T.C. Başbakanlık Özelleştirme Başkanlığı’na peşin ödeme yaparak limanı teslim aldığı duyuruldu. Derince Limanı'nı 39 yıl süreyle Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği tarafından işletileceği belirtildi.
Açıklamada ayrıca Safi Holding'in mevcut limanı Gölcük yönüne doğru 450 metre, kıyıya paralel olarak da bin metre olmak üzere toplam 450 bin metrekarelik bir alanda dolgu yaparak büyüteceği de belirtildi. Söz konusu dolgu işlemi için yaklaşık 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanılacak. Devir işlemiyle ilgili olarak ayrıca Derince Limanı'nda tören düzenlenecek.