Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM'da 8 yıl çiçekçilik yaptıktan sonra 2 yıl kurs gören Muhammet Emin Günbeyi, 'yenilen' çiçekler üretmeye başladı.
Evli ve ve 1 çocuk babası Günbeyi, 8 yıl çiçekçilik yaptıktan sonra kendi işyerini kurdu. İstanbul'da 2 ay eğitim aldıktan sonra meyve çiçekleri anlamına gelen 'Fruitflowers' şirketinin şubesini açan Muhammed Emin Günbeyi, 2'si kadın olmak üzere 5 kişiyi istihdam ettiğini söyledi. Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Muratpaşa Mahallesi'nde 2 ay önce imalathane kuran Muhammet Emin Günbeyi, meyve, kek, pasta, kurabiye ve çikolatalardan yaptıkları çiçek şeklindeki ürünleri sepetlere yerleştirdiklerini belirtti. Ürünlerinin helal gıda sertifikası olduğunu, içinde GDO bulunmadığını ifade eden Günbeyi, doğum günü, yıl dönümü, düğün, bayram ve diğer özel günlerde çok tercih edildiklerini ifade etti. Fiyatların 39 TL'den başladığını anlatan Günbeyi şunları söyledi:
"Uzun süre çiçekçilik yaptım. Çiçekler bir süre sonra kuruyor ve çöpe atılıyor. Ben de yenilebilir çiçekler yapmaya karar verdim. Fruitflower'e il şubesini açmak için başvurdum. Kabul edilince İstanbul'da kurs aldım. Müşterilerin ürünlerimize yoğun ilgisi var. Ürünlermizi önceden yapıp bekletmiyoruz. Sipariş üzerine yapıyoruz. İnsanlar bu ürünlerin ilk önce görselliğine kapılıyor. Ancak görselliğin altındaki lezzeti taddıktan sonra çiçeğin gerçek değeri ortaya çıkıyor. Gerçek çiçek alındığı zaman kuruyor."

FOTOĞRAFLI