KAHRAMANMARAŞ'ta bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi etkinlikleri kapsamında kentte üretilen kot kumaşlarla Osmanlı figürlerinin yer aldığı gelinlik ve abiyeler tanıtıldı. Modacı Hacer Günday'ın 'Haute Couture' adını verdiği koreografide, ünlü manken Özge Ulusoy'un giyerek podyuma çıktığı 40 bin dolarlık gelinlik dikkat çekti.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi'nin galası yapıldı. Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen defilede modacı Hacer Günday'ın 'Haute Couture' adını verdiği Kahramanmaraş'ta üretilen kot kumaşı ile Osmanlı figürlerinin birleştirildiği gelinlik ve abiyeler, ünlü mankenler Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Tuğçe Sarıkaya, Gamze Balım, Cansu Melis Karakuş, Yağmur Ayas, Seviye İkbal Tulgar ve Açelya Kartal tarafından tanıtıldı. Koreografide yer alan ve manken Özge Ulusoy'un giyerek podyuma çıktığı 40 bin dolar fiyatında gelinlik izleyenler tarafından beğeniyle izlendi, alkışlandı. Müzik eşliğinde podyumda yürüyen ve dans eden mankenler, sıra dışı gelinlik ve abiyeleri tanıttı. Gecede gelinliklere eşlik etmesi için tasarlanan kot smokin de manken Barış Aslan tarafından tanıtıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, kentteki tekstil üretiminin artarak devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Tekstil sanayicileri olarak çok büyük yatırımlar yaptık. Ama moda, tasarım, dizayn ve fuar gibi işlere biraz daha ağırlık vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda böyle bir organizasyonu sanayici işadamlarımıza özendirici olması amacıyla düzenledik. İnşallah sanayicilerimiz ve üreticilerimiz daha iyi işler yapacaktır. Ben Kahramanmaraş'ta üretim ve ihracat yapan, istihdam sağlayan tüm işadamlarımızı kutluyorum. Bu sergilen tüm eserleri onların alın teri olarak görüyorum. Gelecekte Kahramanmaraş tekstil sektöründe büyümeye devam edecek. Tekstil bizim vazgeçemeyeceğimiz amiral gemimiz. Türkiye'nin istihdamda, ihracatta ve bırakmış olduğu katma değerle ülkemizin yüzakı olan bir sektördür."

Defilenin sonunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük tarafından modacı Hacer Günday ve sponsor firmalara teşekkür plaketi verildi.