ERZURUM'da düzenlenen ve 4 bin yıllık geçmişi bulunan strateji ve zeka oyunu 'mangala' şöleni, final maçı ile sona erdi. Zekalarını kullanıp rakiplerini yenen ilk, orta ve lise öğrencilerine ödül olarak bisiklet verildi.
Merkez Aziziye Belediyesi ile işbirliği yapan Aktif Akademi, 'mangala' oyununu öğretmek için ilk ve orta okullar ile liseleri seçti. Üç ay önce başlatılan çalışmalarda 19 okuldaki öğretmenlere 'mangala' öğretildi, ardından öğretmenlerin verdiği dersler sayesinde 8 bin öğrenci, oyunla tanıştı. Ardından Dadaşkent'teki Erzurum Spor Lisesi salonunda yapılan elemelerde yarı finale 200 öğrenci kaldı.Turnuvada tüm becerilerini ortaya koyan 12 öğrenci finale kaldı. Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nün konferans salonunda yapılan final karşılaşmalarına Aziziye Kaymakamı Zafer Öz, Belediye Başkanı Muhammet Cevder Orhan, Aktif Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halim Ulaş, daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Yaklaşık bir saat süren karşılaşmalar sonunda rakiplerini yenerek şampiyon olan öğrencilere bisiklet, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere de zeka oyunları seti verildi. Bisikletlerini Kaymakam Öz ve Başkan Orhan'ın elinden alan çocuklar oldukça sevindi. Yaz tatilinde zekası ile kazandığı bisiklete bineceğini belirten Zübeyde Hanım İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi 8 yaşındaki İranur Güler, "Mangala oldukça zevkli ve heyecanlı bir oyun. Bunu mahalledeki tüm arkadaşlarıma öğreteceğim. Sanal oyunlardan daha güzel ve heyecanlı. Rakiplerinle oynarken güzel arkadaşlıklar da kurabiliyorsun" dedi.
Öte yandan İranur Güler kazandığı bisikleti Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü'nün bahçesinde öğretmeni Gökhan Aktaş'ın yardımı ile sürmeye çalıştı.

FOTOĞRAFLI