Murat AYDIN/BATUM: Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen "Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası"nda Türkiye'yi 8-15 yaş arasında temsil eden 9 yarışmacı oldukça iddialı. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay bir gurup medya mensubu ile birlikte Batum’a giderek şampiyonada Türkiye’yi temsil edecek çocuklar ve ailelerine destek oldu. Yapılan tanışma toplantısında konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, 31 Ekim tarihine kadar devam edecek turnuvada Türkiye'yi temsil eden çocuklara moral ve destek vermek için Batum’a geldiklerini ifade ederek, desteklerinden dolayı Türkiye İş Bankası’na teşekkür etti. 

İŞ BAKNASI’NIN DESTEĞİ 10 YILDIR SÜRÜYOR

Toplantıda İş Bankası'nın satranca desteği hakkında bilgi veren Senar Akkuş, gelinen noktadan oldukça memnun olduklarını, Türkiye'de satrancın yaygınlaşması amacıyla 10 yıldır verdikleri desteğin süreceğini söyledi. Akkuş, prensip gereği verdikleri desteğin tutarı hakkında bir bildirim yapmayacaklarını ifade etti. 
TSF Başkanı Gülkız Tulay da, İş Bankası’nın desteği ile Türkiye’de zeka oyunu Satranç’ın önemli bir noktaya geldiğini ifade ederek, 698 bin 270 lisanslı sporcuları bulunduğunu belirtti. Bu sayıyla tüm federasyonların önünde yer aldıklarını, antrenör sayısının 80 bin 769, hakem sayısının 7 bin 990'a ulaştığını söyledi.

16 BİN SATRANÇ SINIFI

Tulay, Türkiye'nin Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) 2016 Ekim ayı ülkeler sıralamasında 27'nci sırada bulunduğunu anımsatarak, "Türkiye İş Bankası bu kapsamda hedeflerimize ulaşmada en büyük destekçimiz, onların verdiği desteği çok önemsiyoruz. 2005 yılından bu yana Türkiye'nin her köşesinde toplam 16 bin 841 İş Bankası satranç sınıfı açıldı." dedi.

TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDEN 9 SPORCU 

8-10-12 yaş grubunun yer aldığı "2016 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası"na 66 ülkeden 700'ü aşkın sporcu yarışıyor. Turnuva kapsamında Türkiye'yi, ülkede şampiyon olmuş ya da Türkiye derecesi yapmış 9 sporcu temsil ediyor.
Türkiye'yi şampiyonada Sıla Çağlar, Kerem Erten, Ediz Gürel, Elif Keskin, Ekin Barış Özenir, Efe Hakan Öztürk, Suğra Tepeli, Ahmet Utku Üzümcü, Elif Zeren Yıldız temsil ediyor.