Sadece öğrencilerine değil, velilerine de eğitim veren Yıldıztabya İlköğretim Okulu öğretmenleri okuma yazma kursları ile 2005 yılından beri birçok okula örnek olacak bir çalışma sürdürüyor.

Bu çalışmaların hem öğrenci hem de veli için çok yararlı olduğunu dile getiren Müdür Yardımcısı Asım Anı, 2005 yılından beri okuma yazma kursumuz devam ediyor. Her yıl 60 kursiyere eğitim vermekteyiz. Şu an da üç sınıfla kademeli olarak devam etmekte olan kursumuzda 36 öğrenci bulunuyor. İkinci dönemde ise derslere 36-40 kişi devam edeceğiz. Her yıl devam edecek olan ücretsiz bilgisayar kursumuz ise 4 ay sürecek ve ay sonunda açılacak, dedi.

Anı, mahalle okulu olmamıza rağmen her sınıfımız akıllı sınıf donanımıyla öğrencilere eğitim veriyor. Veli bilgilendirme projeleri okulumuzda Türkçe öğretmenleri tarafından yine üç sınıf halinde devam ediyor. Türkçe öğretmenleri tarafından hafta sonu iki gün gönüllü velilere çok amaçlı okuma salonunda kitap okuyorlar. Okulumuzla ilgili olarak Gaziosmanpaşa ilçe kaymakamımızın devam eden projeleri var. Okul öncesi öğretmenlerimiz tarafından, anasınıflarımızda hafta sonları da dahil olmak üzere eğitim veriliyor. Ayrıca halkımız ve öğrencilerimizin faydalanacağı bilgisayar sınıfımız da internet imkânlarımız da bulunuyor. Ayrıca kentsel dönüşüm projesinin 1. adımı olan bölgemiz, gelecekte birçok yerden daha gelişmiş olacak, diye belirtti.

Yıldıztabya İlköğretim Okulu'nda aynı zamanda 3 yıldır devam eden okuma yazma kursları ile eğitim veriliyor. Sınıf öğretmeni, Mehmet Raci Demir, Selçuk Üniversitesi’nde doktora yapıyor. Öğrencilerine anne diye hitap eden Selçuk, ‘’beni en çok mutlu eden olay birincisi evladım demeleri; ikincisi ise otobüsteki yazıları okumaları’’ dedi.

Kurstan çok memnun olduğunu dile getiren Fatma Kabadayı (50 yaşında) öğretmenimden yıldız bile alıyorum. Harfleri biliyordum ama birleştiremiyordum.


Yıldıztabya İlköğretim Okulu geleceği sağlam temeller üzerine kuruyor.