Ergün AYAZ/İZMİT(Kocaeli), ()- KOCAELİ Üniversitesi'nde 2 dönemden bu yana görev yapan Prof.Dr. Sezer Şener Komsuoğlu'nun ardından yeni rektörü belirlemek için yapılan seçimlerde en fazla oyu alan Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Üniversitesi’nin yeni rektörü olarak atandı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde doktoru olarak anılan Prof.Dr. Hülagü, iyi bir ekip kurduklarını ve üniversite ile şehri bütünleştireceklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan 3 kişilik rektör adayları listesinde Prof.Dr. Sadettin Hülagü, Prof.Dr. Ali Demirci ve Prof.Dr. Başar Çolak'ın adı yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektörlüğü onaylanan Kocaeli Üniversitesi'nin yeni Rektörü Prof.Dr. Sadettin Hülagü bu seçimin kaybedeni olmadığını ve üniversitenin kazandığını söyledi. Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın da İzmit'teki evine gelip ziyaret ettiği, Erdoğan'ın tedavisini sürdüren ekip arasında bulunduğu bilinen Prof.Dr. Hülagu, hazırladığı birçok projeyi ekibiyle birlikte uygulamaya koyacağını belirterek şöyle dedi:
"Seçim bitti ve sayın Cumhurbaşkanımız yönetim onurunu bize verdi. Ben seçim çalışmalarında da söylemiştim; Bu seçimin kaybedeni yok Üniversite kazanacak. Demokratik bir seçim oldu. Üniversite şehriyle bütünleşen, sanayisi, sivil toplum örgütleriyle bir yapılanmaya gideceğiz. Tıp Fakültesi'nin önemli bir sorunu var. Borç sorununumuz var ve değerlendirmeye alacağız. Eskiden şehir merkezinde bir bölümümüz vardı. Yine özel muayenelerin şehir merkezinde olduğu bir muayene merkezi yapabiliriz. Kampusle ilgili projelerimiz var. Burasını 'Yaşayan bir kampus' haline nasıl getirebileceğimiz üzerinde duracağız. Öğrencilerimizin ders bitince evlerine gitmek gibi bir durumları var. Sosyal imkanları kültürel, tiyatro ve eğlence merkezleriyle burasını yaşanabilir kampus haline dönüştüreceğiz. Personelin ailesiyle kalacağı Karadeniz'e kıyı olan Kefken ve Kerpe'de kıyılarında bir tatil imkanı sağlayacağız. Yeni bir üniversite ve yeni bir heyecan. Siyasi bir görüş olmadan, 'o renk- bu renk' demeden işini düzgün yapan insanlardan bir ekip oluşturduk. Layikıyla bu görevi yapıp zamanı geldiğinde de bayrağı gençlere teslim edeceğiz."

FOTOĞRAFLI