KIRIKKALE Valisi Ali Kolat, kent merkezindeki okulları ziyaret edip, eksikliklerle ilgili bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti. Ana sınıflarına da giren Vali Kolat, miniklerle birlikte şarkı söyleyip, oyunlarına eşlik etti.
Vali Ali Kolat, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ile birlikte kent merkezinde bulunan Süleyman Demirel Anadolu Lisesi, Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulu ve Yenimahalle Kız Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Eksikler hakkında müdürlerden bilgi alan Kolat, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Vali Kolat, ayrıca ana sınıflarını ziyaret edip, miniklerle birlikte şarkı söyleyip oyunlarına eşlik etti.
Öğretmenlere seslenen Vali Kolat, "Aileler olarak çocuklarımızı siz öğretmenlere teslim ettik, 'Eti sizin kemiği bizim' hesabı. Elinizden gelen hassasiyeti göstereceğinize inanıyorum. Tabi buraya gelen öğrenciler, seçilen çocuklar. Dolayısıyla ne verirseniz almaya hazırlar. O anlamda inşallah güzel sonuçlar alınır. Başarı seviyesinin yükselmesi için öğrenciyi, veliyi ve öğretmeni sıkıştıracağız. Çıtayı yükseltmek gerekiyor. Hep birlikte gayret edeceğiz. Onların geleceğini garanti altına alacağız" dedi.
Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ise gelecek yıl itibariyle dershanelerin kapatılacağını hatırlatarak, "Çocukların elde ettiği başarılar dershanelere mal ediliyor ve 12 yıl boyunca emek veren öğretmenlerimizin çabaları hiçe sayılıyordu. Alınan başarılar daha çok okullarımızın başarısıdır. Şimdi çocuklarımızı sahiplenmemiz gerekiyor. O yüzden de okul kurslarına olan ilgiyi artırmak zorundayız" dedi.

FOTOĞRAFLI