TEOG maratonunu geride bırakan öğrenciler yapacakları tercihler için gün saymaya başladı. Kendileri için en doğru liseyi seçmeye çalışacak öğrencilere önerilerde bulunan Uğur Okulları Rehberlik ve AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Barış Sezgin, "Bu sene puanlar yüksek ama yüzdelik dilimler düşük. Bu nedenle öğrencilere alternatifli tercihler yapmalarını öneriyorum" dedi.

14 Temmuz itibariyle başlayıp 24 Temmuz'a kadar sürecek olan tercih döneminde öğrenciler 25 okula kadar tercih yapma hakkına sahip olacak. Sonuçları 11 Ağustos'ta açıklanacak olan tercih dönemi ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulunan Barış Sezgin, yüzdelik dilimin puandan daha önemli olduğunun altını çizdi. Öğrencilerin, yüzdelik dilimleri doğrultusunda kendilerini okullarla eşleştirmeleri gerektiğini dile getiren Sezgin, "Bu sene kapanacak okullar da var. Bu yüzden öğrenciler alternatifli tercihlere yönelmeli. Tercih yaparken ek kontenjanlar da göz önünde bulundurulmalı" diye konuştu. 

"OKULUN, BAŞARISI VE KÜLTÜREL ÖZELLLİKLERİ DE DİKKATE ALINMALI"

Çocukların bu dönemde 'Ben kimim?' sorusunu kendilerine sormaya başladığını belirten Sezgin, "Bu anlamda lisenin çocuğun kişiliğine uygunluğu, kültürel özellikleri, sosyokültürel durumu seçim noktasında öne çıkan unsurlar" ifadelerinde bulundu. Sezgin, tercih yapılırken okulların başarılarının da mutlaka göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı. 

"ANİ KARARLAR ROTAYI ŞAŞIRTMASIN"

Tercih döneminde velilerin de üzerine düşen görevler olduğunu hatırlatan Sezgin, "Eleştirel değil motive edici yaklaşımlar çok önemli. Sonuçta çocuk lisede de akademik rotasını belirleyebilir.Bu nedenle çocuk ilerde ne yapmak istiyor, hayalleri neler bunların konuşulması gerekiyor. Mutlaka psikolojik danışmanlardan da destek alınması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü stresli bir yılın ardından ani verilecek kararlar çocuğun lise rotasını yanlış yöne saptırabilir" diyerek konuşmasını sürdürdü.

UĞUR TEOG TERCİH OFİSLERİ TÜM ÖĞRENCİLERE HİZMET VERİYOR

Okul olarak bu dönemde sadece kendi öğrencilerine değil tüm öğrencilere destek vermeyi görev edindiklerini ifade eden Sezgin, "Uğur TEOG Tercih Ofisleri'ndeki danışmanlarımız Tercih TV dediğimiz arama robotu ile birlikte çocuklara sistematik ve bilimsel bir geri bildirim veriyor. Sınav konusundaki 50 yıllık tecrübemizi öğrencilere sunarak onların bu hizmetten yararlanmalarını istiyoruz" dedi.

Uğur TEOG Tercih Ofisleri, Uğur Okulları'nın 104 okulu, 13 kampüsüve tanıtım ofislerinde hizmet veriyor. Tercih danışmanlık hizmeti almak isteyen öğrenciler bir gün önceden randevu alarak istedikleri şubeden destek alabiliyor.

ÖĞRENCİLER OKULLARIN İMKANLARINI YAKINDAN İNCELİYOR

Hayalindeki mesleğin oyunculuk olduğunu söyleyen ve tercih yapacak öğrencilerden biri olan Beyza Erden, "Tiyatro konusunda geniş çaplı imkanları olan bir okulda okumayı çok istiyorum. Bu konuda ilerlemek istediğim için bana bu yolda destek verecek öğretmenlerin olması da çok önemli. Gitmek istediğim okulları önce internetten araştırıyorum daha sonra imkanlarının bana uygun olduğunu düşündüğüm okulları yakında gidip inceliyorum" dedi.

Mühendis olmak isteyen Uğur Okulları öğrencisi Ceyhun Erden ise seçeceği okulun yurtdışı imkanlarına, öğretmenlerine, yeni bir binaya sahip olmasına önem verdiğini belirtti.  Bu dönemde Uğur TEOG Tercih Ofisleri'nden destek aldığını da söyleyen Erden, "Burada bana çok yardımcı oldular ve rotamı onların desteği ile belirledim" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)