ULUSLARARASI İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (BPW) Adana Kulübü, üniversiteli genç kızları girişimciliğe özendirmek ve katma değer yaratacak projelere dahil etmek için harekete geçti. Kulüp Başkanı Ayça Katlav, hazırladıkları 'Eşitlik İş Demektir Projesi' ile üniversiteli genç kızların çalışma hayatına atılmadan önce bireysel ve profesyonel kapasitelerini arttıracak, sorumluluk ve katılımcılık yeteneklerini geliştirecek destekler vereceklerini söyledi.

Ayça Katlav "Türkiye'de son 20 yıldır cinsiyet eşitsizliğinin sona ermesi için önemli çalışmalar yapılıyor. Ancak hala kadınlara yönelik ayrımcılık, dışlanma ve ötekileştirme sorunları bitmiş değil. BPW olarak özellikle iş piyasasında gerek istihdam, gerekse girişimcilik anlamında üniversiteli genç kızlarımızın daha donanımlı olmalarını arzu ediyoruz. Genç kızlarımızı üniversite eğitimlerine devam ederken, bireysel ve profesyonel kapasitelerini geliştirecek, toplumsal sorumluluk ve katılımcılık yeteneklerini arttıracak, ülkemize katma değer kazandıracak projelere yönlendireceğiz" dedi.
Projeyle üniversiteli genç kızların toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik bilgi ve birikimlerinin arttırılacağını kaydeden Katlav şöyle konuştu:
"Kadınların istihdamı, ekonomik bağımsızlığa kavuşmaları, toplumda kadın ve erkek arasında daha fazla eşitlik sağlanmasının anahtarıdır. Tür
kiye'deki istihdam oranının arttırılması, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma amaçlarına ulaşılması için bir ön koşuldur. Bu amaçlar ancak bütün bölgelerde daha dengeli bir kalkınma sağlanması ve kadınların istihdamının arttırılması ile gerçekleştirilebilir. Bu kapsamda ayrıca hukuka, demokrasi ve insan haklarına saygılı, toplumsal değerlere önem veren, güvenilir, çağdaş, katılımcı ve nitelikli genç üniversite öğrencilerini sivil toplum çalışmalarına yönlendirmek istiyoruz."