Eğitim İş Sendikası Üniversitelerdeki görevli güvenlik personelinin yaşadığı sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.  Sendika personelin sorunlarını, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz'a sundu. Yılmaz, konuya ilişkin hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık’ın TBMM’deki makamında görüştüğü Necati Yılmaz’ın kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

“Üniversiteler bünyesinde güvenlik personeli olarak çalışan personelin kademe derece ilerlemesinde bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Üniversiteler bünyesindeki güvenlik görevlileri çok zor şartlarda çalışmaktadırlar.

Güvenlik uzmanlık gerektiren bir meslektir. Güvenlik çalışanlarının önemli görev ve sorumlulukları vardır. Özellikle son yıllarda okullarımızın güvenliği önemli bir toplumsal sorun haline gelmiştir. Toplumsal yaşamda çok önemli görev üstlenen, güvenlik görevlilerimiz sosyal ve ekonomik açıdan birçok sorunla mücadele etmektedirler. Bu sorunlardan en önemlisi üniversiteyi bitirmiş, yüksek lisans, doktora yapmış güvenlik görevlilerinin belli kademe ve dereceden ileri gidememeleridir.

Üniversitelerde güvenlik olarak çalışan personelin sorunlarının çözümü, mesleğin saygın bir hale getirilebilmesi, sosyal ve akademik anlamda öne çıkmış bireylerin mesleği tercih edebilmesi için, yeni bir düzenlemenin yapılmasını zorunlu kılmaktadır.

Bu Kanun teklifimizle 190 sayılı yasaya eklenmesi öngörülen madde ile güvenlik görevlilerinin kademe derece ilerlemeleri ile ilgili sorunları çözülmüş olacaktır.”