Eğitim dünyasının köklü kurumlarından olan Uğur Kolejinin her yıl düzenlediği Geleneksel Kitap Fuarı başladı. 25 yayınevinin katıldığı fuarda öğrenciler Türk edebiyatından dünya klasiklerine kadar birçok kitapla buluşuyor.

Kitap okuma alışkanlığını öncelikli özellikler arasında tutan ve öğrencilerini her fırsatta farklı dönem yazarlarının kitapları ile buluşturan Uğur Koleji, Geleneksel Kitap Fuarı ile öğrencilerine kitap sevgisini aşılamaya devam ediyor. Fuarda 25 yayınevi kitaplarını öğrenciler için sergiliyor.

Kitap fuarını ilgiyle takip eden öğrenciler aynı zamanda okulda sosyal sorumluluk projesi de başlattı. “Ben okursam, sen okursan, o okursa değişir dünya” isimli proje kapsamında tüm öğrencilere yapılan çağrı ile evlerdeki kitaplar ihtiyacı olan köy okullarına gönderilmek üzere bir araya getiriliyor. Fuar sonrasında toplanan tüm roman, hikaye ve test kitapları, ansiklopediler ve ders çalışma setleri tespit edilen okullara gönderilecek.

Ev sahipliği yaptıkları Geleneksel Kitap Fuarı hakkında değerlendirmelerde bulunan Özel Uğur İlköğretim Okulu Müdürü Osman Çebi “Öğrencilerimizin küçük yaştan itibaren kitaplarla iç içe büyümesi amacıyla kitap fuarını düzenlemeyi bir gelenek haline getirdik. Farklı dönemlerden faklı yazarların kitaplarını okumalarını sağladığımız öğrencilerimizin bilinçli ve kültürlü bireyler olarak mezun olmaları en büyük gururumuz. Fuarımızda bu yıl 25 yayınevi ile birlikte Türk edebiyatından dünya klasiklerine kadar birçok kitabı öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Öğrencilerimizin Geleneksel Kitap Fuarı’na olan yoğun ilgisi bizi oldukça mutlu ediyor” dedi.

Türk edebiyatından dünya klasiklerine, romanlardan şiir kitaplarına kadar yüzlerce kitabı öğrencilerle buluşturan fuar yoğun ilgiyle devam ederken, Uğur Koleji öğrencileri gelenekselleşen kitap fuarının farklı alanlarda kitapları incelemeleri için bir fırsat olduğunu belirtiyorlar. Rene Gulliot’un Beyaz Yele’sinden Fakir Baykurt’un Eşekli Kütüphaneci’sine, Zülfü Livaneli’nin Arkadaşıma Veda’sından Jose Mauro de Vasconcelos’un Şeker Portakalı’na kadar birçok kitap ile buluşma fırsatı yakalayan öğrenciler, dünya edebiyatının klasikleşmiş romanları ile kültür yolculuğuna çıkıyor.