Mustafa TURAPOĞLU- Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT Valisi Cevdet Can, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu'nda yapılan tören boyunca ayakta bekleyen öğrencilerin ailelerin yanına gönderilmesini istedi. Vali Can, "Bundan sonra Tokat'ta yapılan tüm konuşmalı törenlerde hiçbir öğrenci ayakta bekletilmeyecek" dedi.
Yeni eğitim- öğretim yılı dolayısıyla Tokat'ta, bu yıl hizmete açılan Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, davetliler ile öğrenci ve aileleri katıldı. Tören, İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan okul müdürü Erol Deniz, okula ismi verilen eski Tokat Valisi Recep Yazıcıoğlu'nun özgeçmişini okudu, okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
Okul Müdürü Erol Deniz'in ardından kürsüye İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı geldi. Müdür Yazıcı, kentte 114 bin 83 öğrencinin ders başı yaptığını anlatırken, "Tokat gerçekten eğitim çalışmalarında Valilik, Belediye ile yapılan ortak çalışmalar ile birlikte yönetiliyor. Öğrencilerimizden 2014-15 eğitim öğretim yılından başarılı sonuçlar bekliyoruz" dedi.
Törende ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Eğitim Kurumaları Genel Müdürlüğünün Dönüşüm ve Teşvikler Daire Başkanı Fethullah Güner, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu konuştu. Konuşma boyunca tören öncesi okul bahçesinde bekletilen öğrencilerin bazılarının yorgunluktan yere çömeldiği bazılarının arka tarafta yere oturduğu görüldü.
VALİ MÜDAHALE ETTİ
Son olarak kürsüye gelen Vali Cevdet Can, öğrencilerin ayakta kalmasına müdahale ederek, "Çocukların genellikle anneleri burada değil mi? Çocukları ananelerinin yanlarına gönderelim. Hadi bakalım herkes annesinin yanına çocuklar. Diğer çocuklar otursunlar şöyle bir yerlere" diyerek öğrenciler protokol çadırında bulunan ailelerin yanlarına gönderdi. Vali Can, "Bundan sonra Tokat'ta yapılan tüm konuşmalı törenlerde hiçbir öğrenci ayakta bekletilmeyecek. Bunun bir örneğini bir ülkede gördüm. Güney Kore ziyaretinde her öğrencinin altında bir minderi var. Sınıftan çıkınca minderini altına alıyor dışarıda oturuyorlar. Bundan sonra çok dikkat edeceğiz. Bu çocuklarımız hiçbir törende ayakta bekletilmeyecek. Resmi törenlerde hepimiz ayaktayız sonuç itibariyle ama böyle uzun konuşmalı törenlerde kesinlikle ayakta bekletilmeyecek"
Vali Can konuşmasının ardından sınıfları gezerek öğrencilere başarı diledi.

FOTOĞRAFLI