Ülkelerindeki olaylar sebebiyle Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Adıyaman çadır kentte kalan 3 bin Suriyeli öğrenci karne sevinci yaşadı.

Adıyaman çadır kentte açılan ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimlerini sürdürerek yarıyıl tatiline giren Suriyeli çocuklar için karne töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Adıyaman Valivekili Murat Süzen, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ ve Suriyeli çocukların aileleri katıldı. Karnelerini Valivekili Murat Süzen’in elinden alan Suriyeli çocukların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

        Suriyeli 3 bin çocuğun karne sevincine ortak olduklarını belirten Vali Vekili Murat Süzen, "Ülkemizde öğrencilerimizin yaşadığı karne heyecanına ülkelerindeki olaylar nedeniyle kaçarak ilimize yerleşen Suriyeli çocukları da bu sevince ortak etmek istedik. Burada kalan Suriyeli çocuklar için ilk, orta ve lise okulları açtık. Okullarda Türk ve Suriyeli öğretmenler müşterek ders verdi. Suriyeli ailelerin ve çocukların buruk sevinç ve mutluluğunu görmek bizleri de mutlu etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz bu insanlara sahip çıktık. Bu çocukların yüzündeki tebessüm inşallah hiç eksik olmaz.” dedi.

        Karne heyecanı yaşayan 3 bin Suriyeli çocuk ise sevinçlerine ortak oldukları için Valivekili Murat Süzen’e ve kendilerini yetiştiren öğretmenlerine teşekkür etti. Karnelerini alan Suriyeli anasınıfı öğrencileri ise söyledikleri birbirinden güzel Türkçe şarkılarla, protokol üyeleri tarafından uzun süre alkışlandı.