'Geleceğin Yöneticilerine Başarı İpuçları' isimli seminerde konuşan DD Değişim Dinamikleri Yönetim Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Erdemir, "İş kurarken insanlar büyük yanlışlar yapıyor" dedi.

Türkiye’deki yönetim, eğitim ve insan kaynakları danışmanlığı kuruluşlardan biri olan DD Değişim Dinamikleri Yönetim Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Danışmanı  Süleyman Erdemir, İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) öğrencileri ve akademik kadrosu ile 'Geleceğin Yöneticilerine Başarı İpuçları' adlı seminerle bir araya geldi.

Seminere İGÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. İzzet Gümüş, İGÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Bayram, İGÜ Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fuat Tuncer, İGÜ Medya Koordinatörü Saygı Ünlü katılım sağladı.

Bir aile şirketini ayakta tutmanın ve geleceği taşıyıp, kalıcı hale getirmenin işletme yönetiminin en zor işi olduğuna vurgu yapan Süleyman Erdemir, “Bu sebeple yüz binlerce teşebbüs ancak çok azı ayakta kalabiliyor, yüzde 3-5’i ikinci nesile, yüzde 0.5-1’i üçüncü nesile, binde 1-5’i daha sonraki nesillere kalabiliyor. İş kurarken büyük yanlışlar yapılıyor” diye konuştu.

“KURUM ÖMRÜ İLE İNSAN ÖMRÜNÜ BİRBİRİNE BAĞIMLI HALE GETİRİYOR”

Kurumların uzun ömürlerinin önündeki en büyük engelin, kurucu ve karar pozisyonundaki özel kişilerin kuruma yaklaşımı olduğunu belirten Erdemir, “Tüzel kişiliğin fiilen var olmaması, kurumun sanal ve hayali bir kişilik halinde bulunması buna sebep. Bu durum kurum ömrü ile insan ömrünü birbirine bağımlı hale getiriyor. Hatta sağlık, enerji, heyecan, bilgi, deneyim, beceri, tutum, başarı, akıl, güç… Her şeyi ile kurucusuna bağımlı ve kısıtlı oluyor” şeklinde konuştu.

“GELECEK GÜVENCE ALTINA ALINMALI”

Kurucuların en baştan işin ehli ve yetkin bir kuruma müracaat etmelerini gerektiğini ifade eden Erdemir geleceğin güvence altına alınması gerektiğine dikkat çekerek, “Kurumsal başarı ortamının hazırlanması ve kurumun geleceğinin güvence altına alınmasının, en önemli ve öncelikli işimiz olduğunun bilinci ve titizliğiyle davranmalıyız” dedi.

Öğrencilerle hayat tecrübelerini ve yönetim danışmanı kimliğiyle üst düzey yöneticilerle yaşadığı deneyimlerini de paylaşan Erdemir'e, seminerin sonunda Prof. Dr. Mustafa Bayram tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

(FOTOĞRAF)