“İyilik ve sağlık yolunda” çalışmalarına devam eden Genç Yeryüzü Doktorları, Soma’da yaşanan maden kazasında babalarını kaybeden yüzlerce çocuğun kararan düşlerini “Gün Şeker Pembesi”projesiyle yeniden renklendirdi

Genç Yeryüzü Doktorları, Manisa Soma’da yaşanan maden kazasında yakınlarını kaybeden çocuklar için “Gün Şeker Pembesi” projesi ile miniklerin yüzünü güldürdü.
Genç Yeryüzü Doktorları’nın düzenlediği Gün Şeker Pembesi Kitap projesinin ikinci adımı Manisa Soma’da gerçekleştirildi. Yaşanan maden kazasında yakınlarını kaybeden çocuklar için bir kez daha bir araya gelen Genç Yeryüzü Doktorları, proje kapsamında toplanan 12 bin kitabı Soma’daki miniklere ulaştırdı.

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla, Celal Bayar Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Genç Yeryüzü Doktorları, toplanan kitap ve çeşitli hediyeler ile minikleri okullarında ziyaret etti.Genç Yeryüzü Doktorları; çocuklara rol model olmak, daima yanlarında olduklarını hissettirmek, verilen eğitimlerle koruyucu sağlık, doğru beslenme ve hijyen bilinci oluşturma amacıyla Soma’daki okulları ziyaret etti. Genç Yeryüzü Doktorları; Namık Kemal İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Fikri Akay ilkokulu, Mehmet Akif İlkokulu ve Kurtuluş İlkokulu’ndaki kitap ve hediyelerle miniklerin yüzlerini güldürdü.

“İyilik ve Sağlık” yolunda çalışmalarına devam eden Genç Yeryüzü Doktorları, projenin kapanış programını ise 2016 yılının 23 Nisan haftasında Somalı öğrencileri, İstanbul da konuk edip gezdirerek gerçekleştirecek.