ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, rüzgar nedeniyle çatısı uçan, tahta ve kiremitleri yerinden sökülen 8 derslikli Sarıkaya İlk ve Ortaokulu'nun öğrencileri, 4 gündür okula gitmiyor.
İlçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan mahallede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 1 milyon 400 bin liraya yaptırılan ve geçen yıl eğitim ve öğretime açılan 8 derslikli okulun çatısının sac olan bölümü, geçtiğimiz günlerde rüzgar nedeniyle yerinden söküldü. Çatıyı destekleyen kiremit ve tahtaların sürekli yerinden sökülüp bahçeye düşmesi nedeniyle öğrenciler, 4 gündür okula gitmiyor. Mahalle sakinleri, tahtaların yaralanmalara hatta ölümlere yol açabileceği endişesiyle çocuklarını okula gönderemediklerini söyledi.
Öğrenci velilerinden Selim Direkçi, okulun bir an önce onarılması gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
"Okulumuz geçtiğimiz yıl hizmete girdi. Ancak çatısı rüzgarda uçtu ve sürekli okulun bahçesine tahta ve kiremit parçaları düşüyor. Çocuklarımızı okula göndermeye korkuyoruz. Önümüz kış ayları olduğu için çatının onarılmasını istiyoruz."
400 öğrencisi bulunan okulun onarılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı yazıldığı ancak sonuçlanmadığı belirtildi.

FOTOĞRAFLI