Gürkan YILMAZ/KASTAMONU, () - SAĞLIK eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, Kastamonu Üniversitesi’nde öğrencilere 'Dönüşümsel Liderlik ve Türkiye, Sağlıkta Dönüşüm Programı' konulu konferans verdi.
Kastamonu Üniversitesi 3 Mart Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Vali Şehmus Günaydın, Rektör Porf. Dr. Seyit Aydın ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerden, içinde bulundukları huzur ortamının kıymetini bilmelerini isteyen Akdağ, "Bizim eğitim aldığımız zamanlar anarşi dönemi olarak bilinirdi. Biz o dönemlerin zor şartları altında eğitim aldık" dedi.
Türkiye’de sağlık alanında yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Akdağ, Türkiye’nin 2002’den itibaren sağlık ve diğer konularda büyük atılımlar yaptığını söyledi. Ak Parti hükümetinin göreve gelmesiyle Türkiye’ye büyük fırsatlar doğduğunu anlatan Akdağ, şöyle konuştu:
"Bizler göreve gelmeden önce ekonomi bozuktu, ülke itibarı yerlere düşmüştü. İnsanlarımızda müthiş umutsuzluk vardı. Ama bugün bakıyoruz ki Türkiye 12 yılda müthiş kabuk değiştirdi. Sağlıkta kötü durumdaydık o zamanlar. Sağlık sorunu hep en baştaydı. Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Kastamonu gibi bölge ve illerimiz sağlık hizmetleri yönünden hizmet yoksunuydu. Milletin büyük beklentilerine bizler karşılık veremeseydik bugün koalisyon hükümetleri ile yolumuza devam eder, hiç bir işin yürümemesine neden olurduk."
10 yıllık Sağlık Bakanlığı döneminde halkın sorunlarını çözmek için çalıştığını anlatan Akdağ, "Sorunların çözümü konusunda çalışarak halkın avukatı oldum. Sırf bu halk daha iyi hizmet alsın diye. Bizi denetleyen mercilerle yani sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile sık sık bir araya gelerek sorunların hep birlikte çözüme kavuşturulmasını sağladım" dedi.
Konferansın ardından Akdağ’a Vali Şehmus Günaydın ve Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından plaket verildi.

FOTOĞRAFLI