ANTALYA'daki Uluslararası Özel Rus Okulu ve Rusya Ekonomi Yüksek Okulu'nun kasım ayında düzenleyeceği iki bilim olimpiyatlarında dereceye giren Türk öğrenciler, Rusya'daki üniversitelerde ve Akkuyu'daki nükleer santralde çalıştırılmak üzere ücretsiz eğitimle ödüllendirilecek.
Antalya'da Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim ve öğretim verilen Eduant Uluslararası Özel Rus Okulu tarafından 31 Ekim- 6 Kasım tarihleri arasında bu yıl 8'inci Bilim Olimpiyatları düzenlenecek. Sovyetler Birliği'nden dağılan ülkelerden yaklaşık 600 öğrencinin katılacağı bilim olimpiyatlarında Matematik, Fen, Türkçe yabancı dil gibi alanların yanı sıra, sportif ve kültürel etkinlik ve yarışmalar da olacak. Bu yıl ilk kez Eduant Özel Rus Okulu ve Rusya'daki Ekonomi Yüksek Okulu işbirliğiyle Antalya'da 16-19 Kasım tarihlerinde ikinci bir bilim olimpiyatları gerçekleştirilecek. Her ikisi de Kasım ayında gerçekleştirilecek bilim olimpiyatları Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Bilim ve Kültür Merkezi tarafından da destekleniyor.
TÜRK ÖĞRENCİLERE RUSYA'DA ÜCRETSİZ ÜNİVERSİTE ÖDÜLÜ
Eduant Uluslararası Özel Rus Okulu sahibi Victor Bikkenev, Antalya'da düzenlenecek bu iki bilim olimpiyatına Rusya ve çevresindeki ülkelerden katılacakların yanı sıra, Türk öğrenciler veya Türkiye'de yaşayan Rus-Türk evliliklerinden doğan öğrencilerin de alınacağını söyledi. Her iki bilim olimpiyatına da katılarak dereceye giren Türk öğrencilere Rusya'nın önde gelen üniversitelerinde ücretsiz lisans, yüksek lisans, lisansüstü ve staj eğitimi gibi ödüller verileceğini belirten Bikkenev, “Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Bilim ve Kültür Merkezi tarafından bu ödüllerin sağlandığını kaydetti. Bikkenev, dereceye giren Türk öğrencilerin, Rusya'nın Mersin Akkuyu'da kurulması planlanan nükleer santralde çalıştırılmak üzere Rusya'da nükleer eğitimi verilen üniversitelerde ücretsiz eğitim hakkı kazanacağını da açıkladı.