ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, Roman vatandaşlar için okuma-yazma kursu açıldı.

İlçede kurulan Batı Karadeniz Romanlar Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde kurs açtı. "Okuma yazma bilmeyen Roman kalmasın" sloganıyla Dikmen İlkokulu'nda açılan kursa, çoğunluğu kadınlardan oluşan 15 kişi katıldı. Kurs öğretmeni Turgay Toker, kursiyerlerden, mazereti dışında herkesin mutlaka derslere katılmasını istedi. Toker, 120 saat sürecek kurs sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini söyledi.

Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Rıza Demir, amaçlarının ilçede okuma ve yazma bilmeyen Roman kalmaması olduğunu söyledi. Demir, "Bu anlamda devamsızlıkları önlemek için bizzat biz dernek olarak onlara sahip çıkacağız. Okuma yazması olmayan insan bizce bir hiçtir. Her şeyin başı eğitimdir. Biz bu kursları bir süre sonra köylerde de hayata geçireceğiz" dedi.

Kursiyerlerden Hatice Kandemir, hiç okuma yazma bilmediğini söyledi. Hanım Kandemir ise hastaneye veya başka bir yere gittiğinde verilen evrakları okuyamadığını, çok sıkıntı yaşadığını, bu yüzden okuma ve yazmayı öğrenmek isteğini söyledi.