Can Mert ŞİMŞEK/ANKARA () - ANKARA Ticaret Odası’nın (ATO) bu yıl ikincisini düzenlediği Ankara Marka Festivalinde (AMF) Atılım Üniversitesi standında projelerini sergileyen öğrencileri ziyaret eden Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, üniversitenin yaptığı yenilikler ve destekledikleri projeler hakkında bilgi verdi

Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, dünya üniversiteler sıralamasında ilk 500 üniversite arasında olduklarını belirtti. Gelişmekte olan 50 ülkede yer alan ve sıralamalarda açıklanan 300 üniversite arasında 62’nci konumda olduklarını dile getiren Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, “Atılım Üniversitesi 5 fakültesi ve 40’a yakın bölümü ile eğitim veren bu yıl 20’nci yılını kutlayan bir üniversite. Bu sene çeşitli üniversite sıralamalarında ilk sıralarda yer aldık. Dünya sıralamasında ise ilk 500 içersindeyiz" şeklinde konuştu.

"FESTİVALDE BİRÇOK PROJEMİZ SERGİLENİYOR"

Ankara Marka Festivali’nde üniversitenin çeşitli bölümlerinin yaptığı projelerin sergilendiğini dile getiren Üçtuğ, “Bölümlerimizin yürüttüğü çeşitli faaliyetleri ilgilenenlere sergiliyoruz. Güzel Sanatlar Fakültemizin yaptığı değişik çalışmalardan örnekler var. Hukuk Fakültemizin ‘Kadına Şiddet’ konusunda verdiği mücadele ile ilgili bir sunum hazırlandı. Bunların dışında da ağırlıklı olarak mühendislik ve Mekatronik bölümlerimizin yaptığı projeleri festivalde sergiliyoruz. Devrim otomobilimiz dünya sıralamasında üçüncü olmuştu, o projemizi de burada sergiliyoruz. Oldukça geniş bir yelpazede sanattan hukuka, çoğunluğu üniversitemizin öğrencileri tarafından oluşturulmuş projeler ile marka festivalindeyiz” dedi.

BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİNDE EĞİTİM GÖRMEK

Atılım Üniversitesinin sağladığı avantajlara değinen Üçtuğ, “Atılım Üniversitesi'nin sağladığı en büyük avantaj, bir dünya üniversitesinde öğrenim görmek olacak. Bir dünya üniversitesinin diplomasına sahip olmak olacak. Eğitimde gerçekten çok iddialıyız. Mühendislik ağırlıklı bölümlerimiz arasından bir tanesi. Vakıf üniversiteler arasında en zengin laboratuarlardan birine sahibiz. Ankaralı öğrencileri bu çerçevede üniversitemize bekliyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLI)