18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak üniversite tercihleri ile ilgili  açıklama yapan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, öğrencilerin tercih yaparken içlerinden gelen sesi dinlemelerini ve hayallerinin peşinden koşmaları gerektiğini söyledi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinden geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Buna göre, üniversite tercihleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, "Öğrenciler hayallerini gerçekleştirebilecekleri üniversitelerde eğitim almalılar. İnşallah kendi kararları da o yönde olur. İstanbul'da eğitim almak büyük bir şanstır. Fakat İstanbul'da yaşarken de bir kampüs üniversitesinde olmak hem de şehrin ve doğanın içinde bir kampüs üniversitesinde olmak ayrıca önemli bir kazanımdır. Kampüs içerisinde her türlü sosyal, akademik ve kültürel etkinliklerin yapılacağı alanlarının olması da önemli. Öğrenciler tercih edecekleri üniversitenin akademik kadrosunun çok sağlam olmasına baksın. Öğrenciler kendilerine sunulan bursları inceleyip bu bursların dışında yurt dışı veya yurt içi akademik ve sosyal etkinliklere katılım durumlarına dikkat etmelerini tavsiye ederim. Tercih yapmadan önce öğrenciler mutlaka hayallerindeki üniversiteleri ziyaret edip ortamını deneyimlesinler" dedi.

"ADAYLARI SADECE AKADEMİK KADROMUZLA DEĞİL ÖĞRENCİLERİMİZLE DE KARŞILIYORUZ"

Maltepe Üniversitesi'nin 20'nci yılını geride bırakmış hem akademik hem fiziki yapılanmasını tamamlamış bir vakıf üniversitesi olduğunu belirten Prof. Dr. Karasar, "Maltepe Üniversitesi bu tercih döneminde Marmara Eğitim Köyü kampüsünde aday öğrencileri bekliyor. Adayları sadece akademik kadromuzla değil öğrencilerimizle de karşılıyoruz. Öğrencilerden bilgi almaları çok önemli. Kampüsümüz İstanbul'daki en büyük vakıf üniversitesi kampüsü, kadromuza web sitemizden bakabilirler. Zaten geldiklerinde onları karşılıyor olacağız. Adaylarımıza hem kampüs turu yaptırmak hem uygulama merkezlerini tanıtmak hem derslikleri gezdirmek hem öğretim üyeleri ile buluşturmak hem de gerçek bir üniversite deneyimi kazanmalarını sağlamak üzere kendilerini bekliyoruz" diye konuştu.

"MESLEKLER YOK OLMUYOR BİRBİRİNİN İÇİNE GEÇİYOR"

Geleceğin mesleklerinin çok hızlı bir şekilde yeniden şekillendiğin ve meslekler yok olmayıp aslında, birbirinin içine geçer hale geldiğini dile getiren Prof. Dr. Karasar, "Yani mezun olan bir öğrencinin sadece bir konuda uzmanlaşmış olması değil birkaç konuyu birden ele alıp o entegrasyonu yapabilmesi önemli. Genel olarak iletişim becerileri, stres yönetimi, kriz yönetimi, bilgi teknolojilerini ve dil yeteneğini kullanabilmek, ekip çalışmasına yatkınlık gibi 21'inci yüzyılın yetkinlikleri ön plana çıkıyor. İş hayatında en az bilgi birikimi kadar gerekli olacak diğer yetkinliklerin kazanılmasında geçiyor. Bunları da derslerle vermek çok zor, ders dışında etkinliklerde, sempozyumlarla ve konferanslarla vermek lazım. Mesela Maltepe Üniversitesi 6 yıldır Uluslararası Öğrenci Sempozyumu yapıyor. Bunun bütün organizasyonu öğrenciler tarafından yapılıyor. Katılımcılar öğrenciler, organizatörler öğrenciler, fakülte başkanları öğrenciler, konukların gezdirilmesi, konaklama ve uğurlama gibi her şey öğrenciler tarafından yapılıyor. Bu da gerçek hayat tecrübesidir" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTELERDE ÖĞRETİM ELEMANI BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI ÖNEMLİDİR"

Üniversitede yöneten ve yönetilenlerin değil bir takımın olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karasar,"Öğrencisiyle, idari personeliyle, dış paydaşlarıyla ve çözüm ortaklarıyla o takımın hepimiz birer oyuncusuyuz. Öğrenciler özellikle öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısına baksın. Bizim üniversitemizde öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı 22'dir. Bir öğretim elemanı başına 100 öğrencinin düştüğü üniversitelerde hocaların öğrencilere gösterdikleri ilgi ve ayıracakları zaman daralıyor. Üniversitemizde 13 bin öğrenci bine yakın öğretim üyesi var. Öğrenci yurtlarımız kampüsün içindedir. Her bir eğitim-öğretim alanımızın laboratuar, stüdyo, atölye gibi mutlaka uygulama mekanı var" diyerek sözlerini tamamladı.

www.egitiminsozcusu.com