DENİZLİ Valisi Şükrü Kocatepe, düğünlerde çalınan 'Bonzai' adlı şarkının yasaklanması zihniyetiyle hareket etmeyeceklerini söyleyerek, "Düğünlerde bu şarkının çalınmaması için tavsiye ve ricalarda bulunacağız. Polis arkadaşlar, düğünlere giderek müzisyenlerden şarkının çalınmaması için ricada bulunacak" dedi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Alkol ve Madde Bağımlılığı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (AMATEM) işletilmesine yönelik işbirliği protokolü için Denizli Valiliği'nde imza töreni düzenlendi. Törene Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar ve Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdür Vekili Saliha Koçoğlu katıldı. Törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, son yıllarda uyuşturucu kullanımının arttığını belirterek, "AMATEM sadece Denizli'ye değil, bölgeye de hitap edecek. Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM yeterli değil. Madde bağımlılığı sabredebilecek bir tedavi değil. Acilen tedaviye ihtiyaç var.

Üniversitedeki AMATEM'de 25 yatakla uyuşturucu madde bağımlıları hastalara hizmet verecek. Bazı hastalar yer olmadığı için 2-3 ay beklemek zorunda kalıyorlar. Tedavi süreci hem aileler, hem de hastalar için çok sıkıntılı geçiyor. Genelde aileleri problemli olan gençler seçilerek uyuşturucu batağına çekiliyor. Önce uyuşturucu kullanıcısı olan bu gençler daha sonra satıcı yapılıyor. Suçlular yakalanıyor ama büyük uyuşturucu baronları var. Bundan büyük para kazanıyorlar" dedi.

Vali Kocatepe, ayrıca düğünlerde çalınan ve özendirici olduğu gerekçesiyle 'Bonzai' isimli şarkının çalınmasını önlemek için çalışma başlattıklarını söyledi. Kocatepe, şarkıyı yasaklamanın doğru olmadığını belirterek, "Daha önce uçucu maddelerin 18 yaşın altındakilere satılmamasıyla ilgili yasaklar aldık. Alınacak böyle bir karar değişik çevrelerce yanlış anlaşılabilir. Ancak gençleri kötü alışkanlıklara sevk edebilecek bu tür şarkıların çalınmaması için emniyet birimlerimizle çalışma yapıyoruz. Düğünlerde bu şarkının çalınmaması için tavsiye ve ricalarda bulunacağız. Polis arkadaşlar, düğünlere giderek piyanistlerden şarkının çalınmaması için ricada bulunacak" dedi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise bölgenin öncelikli sağlık sorunlarına çözüm getirmek için çalışma yaptıklarını belirterek, "PAÜ'de Psikiyatri ve Getiadri Ana bilim Dalı'nda AMATEM çalışmalarını tamamladık. 100 Yataklı Psikiyatri ve Geriatri Hastanemiz hizmete girdi. Alkol ve madde bağımlısı olan hastaların tedavisi bu hastanemizde 25 yatakla yapılacak" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Şükrü Kocatepe, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Osman Acar ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Saliha Koçoğlu protokole imza attı.

İmzalanan protokolle Denizli Devlet Hastanesi bünyesindeki AMATEM'in yanı sıra 100 yataklı PAÜ Psikiyatri ve Geriatri Hastanesi'nde de madde bağımlılarına 25 yatakla hizmet verilecek. Merkezde görev yapacak olan hemşire ve psikolog ile danışmanların, protokol gereği, Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından sağlanacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI