OSMANİYE Valiliği, Hasanbeyli İlçesi'nde hayırsever işadamı Nuri Çomu tarafından yaptırılan ve geçen Temmuz ayında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılmaya başlanan 3 derslikli anasınıfının, işadamının yazılı onayı alınarak milli eğitime tahsis edildiğini açıkladı.
Dönemin Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah tarafından il genelinde başlatılan 'Eğitim seferberliği' kapsamında Hasanbeyli İlkokulu bahçesinde 2011 yılında yapımına başlanan ana sınıfı, Şubat 2013'te düzenlen törenle açıldı. Minik öğrenciler, hemen yanında kendileri için özel yapılmış oyun parkının bulunduğu modern binadaki eğitim görürken, iddiaya göre Osmaniye merkezdeki Yunus Emre İlkokulu Müdür Yardımcısı iken Hasanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hacı Dinler, geçen temmuz ayında anasınıfı binasını Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanmaya başladı. Boşalan eski Milli Eğitim Müdürlüğü binası ise ana sınıfına dönüştürüldü.
KAYDIRAĞI KİM KULLANACAK?
Ana sınıfı binasının İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilerek öğrencilerin eski bir binaya gönderilmesine ilk tepki ise Türk Eğitim-Sen Osmaniye Şubesi'nden geldi. İnternet sitesinden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilen yeni bina ile anasınıfı yapılan eski milli eğitimin binasının fotoğraflarını paylaşan sendika, bahçedeki oyun grubunun yerinde durduğunu belirterek İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dinler'e, "Sayın Hacı Dinler, bu oyun bahçesindeki kaydırağı kim kullanacak?" diye sordu.
VALİLİK: NURİ ÇOMU'NUN ONAYI ALINDI
Osmaniye Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada öğrenci azlığı, yüklü temizlik ve hizmetli giderleri gibi nedenlerle anasınıfı binasının Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
"Vali Celalettin Cerrah Anasınıfı binasının, bağlı olduğu Hasanbeyli İlkokulu binasına ayrı ve uzak oluşu nedeniyle takip ve kontrolünün zor olmaktadır. 3 derslikli binanın öğrenci azlığı nedeniyle sadece tek dersliğinin kullanılıyor olması, ısıtılması, aydınlatılması, temizlik malzemesi, hizmetli giderlerinin ayrı ve fazladan maliyet yükü getirmektedir. Ayrıca Hasanbeyli İlkokulu bahçesinde 2 odalı bir binada hizmet veren İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının, yetersiz kalması sebepleriyle, hayırsever Nuri Çomu'nun yazılı onayı alınarak, anasınıfının Hasanbeyli İlkokulu bahçesinde bulunan ve daha önceleri ilkokul olarak kullanılan binaya taşınması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ise Hasanbeyli İlkokulu Vali Celalettin Cerrah Anasınıfı binasında hizmet vermesi Valilik makam onayı ile uygun bulunmuştur. Şu anda Hasanbeyli İlkokulu bahçesinde, 34 öğrenci ile eğitime devam eden anasınıfı bu haliyle yeterli ve ilkokulun bahçesinde bulunuyor olması sebebiyle güvenli konumdadır. Hasanbeyli Kaymakamlığı'na bugüne kadar bu konuya ilişkin velilerden gelen bir şikayet bulunmamaktadır. Daha önceleri Vali Celalettin Cerrah Anasınıfı olan ve şu an İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan 3 derslik, bir idare odası ve mutfaktan oluşan bina, çalışan personelin motivasyon ve etkinliğini olumlu yönde etkilemiş ve vatandaşa daha kaliteli hizmet sunulmasını sağlamıştır."

FOTOĞRAFLI