TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Gaziosmanpaşa Karlıtepe Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarı’nda öğrenciler yaptıktıları projeleri sergiledi.

Fuarda, öğrencilerin yaptığı, Çanakkale Anıtı, Kabe, Süleymaniye Cami gibi önemli mekanların maketleri ve yaklaşık 150 resim yer aldı. Bilim Fuarı'nın proje sorumluluğunu üstlenen Fen Bilgisi Öğretmeni Mustafa Yaşar Yılmazoğlu, öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri proje ve deneyleri Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı ve fuara katılanlara tek tek anlattı. Öğrenciler yaptıkları deneylerle izleyenlere görsel şov sundu.

AMAÇ BİLİM VE BİLİMSEL GELİŞMELERİ ÖĞRENCİLERE SEVDİRMEK

Öğretmen Mustafa Yaşar Yılmazoğlu, fuarda yaklaşık 80’e yakın farklı proje, çok sayıda önemli mekanın maketi ve 150’ye yakın resim bulunduğunu söyledi. Yılmazoğlu,  fuarın amacının öğrencilere bilim ve bilimsel gelişmeleri sevdirmek olduğunu belirterek, “6 ay boyunca 160 öğrencimizle Fen Bilgisi, Matematik, Görsel Sanatlar, Teknolojik Tasarım, Din Kültürü, Türkçe ve Sosyal Bilimler dahil bütün branşları birleştirerek her öğrenci kendi yeteneklerini ortaya koydu. Biz öğrencilerimize hayal ettiklerini yaptırmaya çalıştık. Bu şekilde öğrencilerimize hayal sınırlarını göstermeye çalıştık. Bu projeleri çocuklar kendileri yaptıkları için ileride daha büyük projelere girmekten çekinmeyeceklerdir” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı, ise fuarı çok beğendiğini belirterek, “Çocuklarımızın güzel eserlerini gördük. Bu nedenle fazlasıyla mutlu oldum. Okul müdürümüz ile fen bilgisi ve teknoloji hocamızın büyük destekleri oldu. TÜBİTAK'tan aldıkları destek ile 78 projeleri var. Fuarın amacı öğrencilerimizin yapmak istediklerini, hayallerini yansıtması açısından önemli” dedi. Fuara, öğretmen, öğrenci ve veliler büyük ilgi gösterdi.