Şaban KARDEŞ/SARAY (Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ'ın Saray İlçesi'ndeki Büyükyoncalı Atatürk Ortaokulu öğrencileri, 14 Mayıs Anneler Günü'nde özel olarak 'Bilmece' isimli şarkıyı işaret diliyle seslendirdi.
Büyükyoncalı Atatürk Ortaokulu müzik öğretmeni Seçil Seda Bozkurt, 350 öğrencisiyle birlikte 14 Mayıs Anneler Günü nedeniyle, özel olarak şarkı hazırladı. Üç hafta süren çalışmanın ardından öğrenciler, 'Bilmece' adlı şarkıyı beden işarit dili kullanarak seslendirdi.
Öğretmen Bozkurt, çalışmadaki amaçlarının çocukların engellilerle empati kurarak, her bireyin engelli adayı olduğunu bilerek, anne, insan, ülke ve Atatürk sevgisini ön plana çıkarmak olduğunu dile getirdi. Bozkurt, "İşaret dili eğitimleriyle ilgileniyorum ve çocuklara da işin başında olmama rağmen bunu öğretmek istedim. Onların da benimle beraber öğrendiklerini görünce bunu projeye dönüştürerek Anneler Günü'ne kısa sürede bir şarkı hazırladım. Anneler Günü'ne yetiştirmek için üç haftadır çalışıyoruz" dedi.
5 yıl Mardin'de görev yaptığını ve geçtiğimiz temmuz ayında Büyükyoncalı Atatürk Ortaokulu'nda göreve başladığını söyleyen Seçil Seda Bozkurt, "Görme ve işitmeyi aynı anda senkronize edebilmek, onların farkında olmadıkları yeteneklerini ortaya çıkardı. Benim de onlar hakkında bilmediğim yeteneklerini görmeme vesile oldu. Üstelik yeni bir şey öğrenmekten de çok mutlu oldukları için ekstra zaman ayırdılar. Sadece okulda ders dışı etkinlik saatlerinde çalıştık. Üç haftada yaklaşık 15 saatte bu farkındalığı ortaya koymuş olduk" dedi.
Bozkurt, "Doğuda da çalıştım. İkisi arasında hiçbir fark yok. Öğrenmeye ve yeniliklere açlık bütün çocuklara özgü. Burada da onu gerçekleştirmenin keyfini yaşıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI