MERSİN'de Türkçe öğretmeni 55 yaşındaki Müslüm Kaya emekli olduktan sonra sınava girerek Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü kazandı. 2'nci sınıfta okuyan ve sınıf birincisi olan Müslüm Kaya, "Benden yaşı küçük hocalardan ders alıyorum, öğrenci arkadaşlarımla ders çalışıyorum" dedi.

27 yıl Türkçe öğretmenliği yaptıktan sonra emekli olan Müslüm Kaya, özel bir etüt merkezinde akşamları ders vermeye devam ediyor. Atanamayan öğretmenlerin kadrosunu işgal etmemek için emekli olduğunu, 4 yıldır da etüt merkezinde öğretmenlik yaptığını belirten Kaya, "Gazeteci olmak içimde uhdeydi. Sınava girdim ve 2 yıldır gazetecilik bölümünde okuyorum. Gerçekten masal gibi. Etüt merkezinde sahnedesin, öğrencilere Türkçe'nin gizemli ve derinliklerini yönlerini öğretiyorsun, ardından İletişim Fakültesi'ne geliyorsun ve sıraya kurulup hocalarını can kulağıyla dinliyorsun. Masalsı bir atmosferde yol alıyorum. Çok mutluyum" diye konuştu.

'BU OKUL SON DURAK DEĞİL'

Dünya turuna çıkmak istediğini ancak Türkiye'de emeklilerin aldığı maaşın dünya turuna çıkmaya yetmediğini ifade eden Müslüm Kaya, şunları söyledi:

"Madem dünyayı gezemeyeceğim, 'O zaman bilimler arasında gezeyim' dedim. Bilim de bir dünyadır, insanlığın birikimidir. Bunları öğrenmek çok güzel bir duygu. Öğrenme aşkımı sonuna kadar taşıyacağım. Bu okul benim için son durak değil. Ardından tarih, coğrafya, sinemayı bitirip en son İlahiyat Fakültesi'ni okuyacağım. Böylelikle öbür dünyaya oldukça donanımlı biçimde gitmeyi planlıyorum. Tabi bu benim ütopyam. İnsanların ütopyası olmazsa yaşam çok sıradandır. Ben bunu aşmak istiyorum."

'SINIF BİRİNCİSİYİM'

Sağlığının el verdiği yaşa kadar okumaya devam edeceğini kaydeden Kaya, şöyle devam etti:
"55 yaşındayım ve hocalarımın hepsi yaş olarak benden küçük. Sınıfa girip sırama oturuyorum arkadaşlarımla. Dersin geleceği zamanı heyecanla bekliyorum. Hocalarım soru sorarsa mutlaka yanıtlıyorum. Etrafıma yararlı olmaya, rol model olmaya çalışıyorum. Öğrenci arkadaşlarıma örnek olmaya çalışıyorum. Sınıf birincisiyim. 10 vize 10 final sınavına girdim. Bunların 17'sinden 90 ve üzeri not aldım, 8'i de 100. Üstün onur belgesi aldım. Param yok ama onur belgem var. Bu da benim için çok önemli."