KONYA'da 15 Temmuz Şehitler İlkokulu 2'nci sınıf öğrencileri ve veliler okulların tatil olmasına 1 ay kala sınıf öğretmenlerinin başka okula atanmasına tepki gösterdi. Öğrencilerden bazıları, öğretmenleri dönene kadar okula gitmek istemediklerini söyledi.
Merkez Meram İlçesi'ndeki Orgeneral Cemal Tural askeri lojmanları içerisinde bulunan 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu 2'nci sınıf öğretmeni Ahmet Murat Toy, 2 ay önce geçirdiği soruşturma sonucu, geçen 5 Mayıs günü merkez Karatay İlçesi Karkent İlköğretim Okulu'na atandı. Bunun üzerine bazı veliler, öğrencilerini okula göndermeme kararı aldı. Okulun bitimine 1 ay kala öğretmen değişikliğinin çocuklarını olumsuz yönde etkileyeceğini ifade eden bir grup öğrenci velisi, öğretmen Toy'un dönmesi için hazırladıkları dilekçeleri Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim etti.
Öğrenci velisi Aynur Koç öğretmenin tayiniyle ilgili bilgilendirilmediklerini ifade ederek, 5 Mayıs cuma günü çocuklar piknikteyken sınıf öğretmeninin ani bir kararla başka bir okula tayin edildiğini söyledi. Koç, "Gerekçesini merak ediyoruz ve okul idaresi hiçbir açıklama yapmıyor. Müfettişlerin gelip okulda inceleme yapmasını istiyoruz. Çocuklarımıza okuma- yazma öğreten, emek veren öğretmenin 2 yıllık bir emekten sonra ansızın hiçbir açıklama yapılmadan tayin dönemi olmaması ve kendi isteği dışında ayrılmasına  anlam veremiyoruz. Okul idaresinin öğretmenimizle bir anlaşmazlığı olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Bir başka öğrenci velisi Muhsin Haksever ise, ailelerinden biri gibi görüp sevdikleri öğretmen Ahmet Murat Toy'un başka okula tayin edilmesinin veli ve öğrencileri olumsuz etkilediğini ifade ederek, "Çocukların okulu bitirmelerine 2 yıl kalmışken bu davranış çocuklarımızın geleceğiyle oynanmıştır. Çocuklarımız, okuldan soğudu. Öğretmenleri gelene kadar da gitmek istemiyorlar" diye konuştu.
Okul yönetimi, öğretmen Ahmet Murat Toy'un 2 ay önce bir soruşturma geçirdiğini  ve bunun sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Konya Valiliği'nin kararı üzerine başka bir okula atandığını söylemekle yetindi.

FOTOĞRAFLI