Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA (Düzce), () - DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde, Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülen okullarını ağlayarak terk eden Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin velileri, Ak Parti Düzce İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek çocuklarına ait bir bina talep etti.
Orhangazi Mahallesi'ndeki Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, okulun Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesine tepki göstermişti. Barbaros Anadolu Lisesi'ne taşınmalarına karar verilen öğrenciler, velileri ile birlikte okullarından ayrılmayıp eylem yapmıştı. Öğrenciler, kararın değişmemesi üzerine 4'üncü gün gözyaşları içinde okullarını terk edip Barboros Anadolu Lisesi'ne giderek eğitime başlamıştı.
Hukuki mücadeleyi sürdüren Okul Aile Birliği üyesi veliler, bugün Ak Parti Düzce İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 10 veli, İl Başkan Yardımcısı Okan Acar ile görüştü. Konuyu bildiklerini söyleyen Acar, "Bu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararı. Siyasi olarak buna müdahale etmemiz çok mümkün görünmüyor. Buna rağmen biz konuyu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü'ye ilettik. Yapılacak bir toplantı ile konuyu gündeme getireceğiz ve çözümü için çalışacağız" dedi.
Basına kapalı devam eden toplantının ardından açıklama yapan öğrenci velilerinden Belma Öztürk, son sınıfta eğitim gören 90 öğrencinin eski okulda İmam Hatip Liseli öğrencilerle eğitime devam ettiğini, 158 öğrencinin ise Osmaniye Mahallesi'ndeki Barbaros Anadolu Lisesi binasına taşındığını söyledi. Öztürk, "Okul Aile Birliği olarak gerekli bilgileri verdik. Sorunlarımızı anlattık. İlgileneceklerini söylediler Akçakoca'da biz Barbaros binasına geçtik. Ama çocuklarımız mutlu değil. Biz imam hatip düşmanı değiliz. Ancak biz çocuklarımız için onlara ait bir bina istiyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI