ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde Hakan Koyun adlı vatandaşın, kalp hastası olduğunu öne sürdüğü oğluna bakabilmek okullarda kalem satmak istemesine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce izin verilmesi, tartışma yarattı. Şikayet üzerine izin iptal edildi.
Geçen 29 Mart'ta Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuran Hakan Koyun, 'Eşim olmadığı için hasta evladımın ve evimin geçimini kalem satarak karşılıyorum. İlçenize bağlı okullarda kalem satmama izin verilmesini istiyorum' yazılı dilekçe verdi. Şube müdürü Mehmet Özbal, aynı gün Hakan Koyun'un okullarda kalem satışına izin verdi. Koyun'un, ilçedeki okullarda eğitim ve öğretime engel olmayacak şekilde kalem satmasının uygun görüldüğü belirtildi.
Kepez İlçesi'ndeki birçok okulda elindeki resmi yazıyla sınıflarda kalem satışı yapacağını belirten Hakan Koyun'un, sınıf mevcutlarına göre kalemleri bırakıp ertesi gün paranın toplanmasını istediği gerekçesiyle çok sayıda okul ve sınıftan şikayet geldi.
İZNİ VEREN MÜDÜRÜN YETKİSİ YOK
Eğitim İş Antalya Şube Başkanlığı'nca da konu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne iletildi. Hakan Koyun'un başvuru dilekçesi ve Şube Müdürü Mehmet Özbal'ın izin yazısının da sunulduğu şikayette, Kepez İlçesi'ndeki okullarda, çocuğunun hasta olduğunu belirterek kalem satan bir kişi olduğu ve bu kişinin devletin okullarında bu işi nasıl yapmakta olduğunun incelendiği belirtildi.
Adı geçen kişinin elinde hiçbir belge olmaksızın evladının hasta olduğunu beyan ederek Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdiğini belirten Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, şube müdürü Mehmet Özbal'ın yetkisi olmadığı halde bu dilekçeyi ilgi tutarak, okullarda kalem satabileceğine dair izin onayı verdiğini söyledi.
Mehmet Balık, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu gereği yardım toplayacak kişinin izin vermeye yetkili birime yani il bazında yapılacaksa ilin valiliğine, sadece bir ilçede yapılacaksa o ilçenin kaymakamlığına ilgili belgelerle başvurması gerektiğine işaret etti.
Şikayet üzerine inceleme başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hakan Koyun'a verilen izni iptal etti.

FOTOĞRAFLI