Şafak NEGÜZEL/ EREĞLİ (Zonguldak), () - ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde son 10 günde yapılan denetimlerde, okulla ilgisi olmadığı halde eğitim kurumları çevresinde bekleyen 27 kişiye Kabahatler Kanunu gereği 180'er lira para cezası uygulandı.
Ereğli Emniyet Müdürü Timur Özgen, hayata geçirdikleri, 'Güvenli Eğitim Projesi' hakkında okul müdürleri, öğretmenler ve okul aile birliği başkanlarını bilgilendirdi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıda Özgen, sorumluluk bölgelerindeki 65 okulda toplam 24 bin 270 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Eğitim kurumlarında ve çevresinde son 2 yılda kamu malına zarar verme, kasten yaralama gibi 84 suç olayı ile 1 cinsel istismar olayının meydana geldiğini belirten Özgen, proje kapsamında bu olayların fazla yaşandığı okullarda tecrübeli polislerin görevlendirildiğini kaydetti.
Proje ile okulların çevresinde suç potansiyeli olan, uyuşturucu madde satmak isteyen, kötü alışkanlıklar kazandıran iş yeri ve kişiler ile yasa dışı siyasi amaç taşıyan oluşumlarla mücadele etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Özgen, "Bu çerçevede okul çevrelerinde yaptığımız asayiş denetimlerinde ders saatinde okul dışında olan öğrencileri tespit ediyoruz. Yine bu denetimlerde okulla ilgisi olmadığı halde orada bekleyen 27 kişi hakkında işlam yaptık. Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereği 180'er lira para cezası uyguladık" dedi.
Eğitim kurumlarında suç olaylarının önlenmesi adına çalışma yürüttüklerini belirten Özgen, "Bu projenin asıl amacı da olay olmadan önce önlenmesini kapsıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI