Ali LEYLAK- Ömer PINAR/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, Müslüm Gülel İlkokulu'nun yapılan yeni düzenlemeyle ortaokula dönüştürülmesine tepki gösteren öğrenci velileri, protesto için sokakta ders işledi.
Akşemsettin Mahallesi'nde bulunan Müslüm Gülel İlkokulu'nun yeni ders yılında orta okula dönüştürülmesine tepki gösteren bir grup öğrenci velisi, okul bahçesinde eylem yaptı. Yapılan düzenleme sonrası ilkokul öğrencisi çocuklarının evlerinden 3 kilometre uzaklıktaki başka bir okula gönderilmesinin kararlaştırıldığını ifade eden velilerden Mehmet Aslan, "Küçük çocuklarımızı bu okula göndermeyeceğiz. Okulun yolu yok, servis gidemiyor. Birçok yetkiliyi aramamıza rağmen bizim okul sorunumuza çözüm bulamadılar. Sorun çözülmediği takdirde can güvenliği olmadığını düşündüğümüz çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Onları bu eğitimden mecburen mahrum bırakacağız" dedi.
3 çocuğunu okula gönderdiğini ifade eden Remziye Özer, ise “Çocuklarım çok zor şartlar altında bu okulla alıştırdım. Şimdi bizden 2 kilometre mesafede bulunan başka okula çocuklarımın götürmemi istiyorlar. Buranın fiziki yapısı uygun olmadığından sokaklarda can güvenliği yok. Eğer çocuklarımı bu okula geri almadıkları takdirde onları okula göndermeyeceğim” diye konuştu.
Öğrenciler de evlerinden uzakta başka bir okula gitmeyi istemediklerini söyledi.
100 öğrenci ve velisinin katıldığı eylemde öğrenciler, bir velinin öğretmenliğinde ilk derslerini sokakta işledi. Öğrenci velisi, tahtaya yazdığı ‘Okulumuzu istiyoruz’ cümlesini çocuklara tekrarlatarak, okullarının tekrar ilköğretim okuluna dönüşmesini istedi.

FOTOĞRAFLI