Gürkay GÜNDOĞAN- Hamza DEMİR/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunu din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni 49 yaşındaki Ali Kanberoğlu ile felsefe öğretmeni 40 yaşındaki Adnan Karakurluk, yıllar sonra aynı okulda yönetici oldu. Kanberoğlu okul müdürü, Karakurluk ise müdür yardımcısı olarak görev yapıyor.
Ali Kanberoğlu, 1986'da Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak atanan Kanberoğlu, ilk Pendik İmam Hatip Lisesi'nde görev yaptıktan sonra memleketi Zonguldak'a tayini çıktı. Kilimli İlçesi'nde çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yapan Kanberoğlu, geçen yıl 8 Ekim'de lise eğitimini aldığı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne müdür olarak atandı.
1993'te Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Adnan Karakurluk da Atatürk Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun olduktan sonra felsefe öğretmeni olarak atandı. 18 yıl çeşitli okullarda öğretmenlik yapan Karakurluk, geçen 16 Şubat'ta lise eğitimini aldığı Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne müdür yardımcısı oldu. 
Ali Kanberoğlu, okuduğu okula müdür olmanın heyecanı ve gururunu yaşadığını söyledi. Okulun her yerinde anısı olduğunu belirten Kanberoğlu, "Ben de bu çocuklar gibi burada öğrenciydim. Bu bana onlarla birlikte olmak, onlarla iletişim kurmak konusunda büyük avantaj sağlıyor. Onların dert ve sıkıntılarını daha iyi anlayabiliyorum. Ayrıca bu okulun mezunu olmam nedeniyle öğrencilerin velilileriyle iletişimimiz daha kolay oluyor. Ben Allah'a bana bu okulda görev yapmamı nasip ettiği için şükrediyorum. Okula keyifle, mutluluk duyarak geliyorum" dedi.
Adnana Karakurluk ise, "Biz de bu sıralardan geçtik. Ayrı bir heyecan bu. Geçmişte öğrenci olarak buraya geliyorsunuz. Şimdi bir öğretmen olarak, idareci olarak geliyorsunuz. Öğrencilere o günleri ve bu günleri anlatıyoruz. Çok farklı bir duygu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI