Mehmet SEZGİN/SİVEREK (Şanlıurfa), () - ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, Türk Eğitim- Sen üyesi öğretmenlerin oluşturduğu 25 kişilik 'Onarım Timi', 'Her Okul Bizim' projesi kapsamında kırsal bölgelerdeki okulların onarımını yapıyor.
Türk Eğitim- Sen Siverek Temsilciliği tarafından başlatılan 'Her Okul Bizim' projesi kapsamında gönüllü öğretmenlerden oluşan 25 kişilik 'Onarım Timi', ilçenin kırsal bölgelerinde yıkılan ve yakılan okulların onarımı için harekete geçti. 'Onarım Timi', çalışma kapsamında ilk olarak ilçe merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Küptepe Köyü'nün anaokulunu onardı. Okulun çatısını onaran ekip daha sonra dış cephesini, kapılarını ve pencerelerini boyadıkları okulun duvarlarına da çeşitli resimler çizdi. İlçe genelinde ilk etapta kötü durumda olan 10 köy okulu tespit ettiklerini belirten gönüllü öğretmenler, okullarda yaptıkları çalışmalarda kullandıkları boya ve benzeri malzemeleri kendi bütçelerinden karşıladıklarını ifade etti.
Türk Eğitim- Sen Siverek Temsilcisi Mehmet Şengönül, her hafta sonu bir okulu onaracaklarını söyledi. Şengönül, "Her Okul Bizim projesi kapsamında hafta sonları okul onarım çalışmalarımız başladı. Sendika üyesi arkadaşlarımızla yaptığımız toplantılarda yakılan, yıkılan okullara karşılık, okul onarma kararı aldık. Buradan tüm eğitim sendikalarına sesleniyoruz. Asıl işimiz olan eğitimle ilgilenelim, eğitim seviyemizi daha üst seviyelere taşıyalım" dedi.
Gönüllü öğretmenlerden Dilara Üçler ise meslektaşlarını da okul onarımına davet ederek "İlk olarak anaokulumuzu tamir ettik. Tüm öğretmen arkadaşlarımızı kampanyamıza davet ediyoruz. Eğitim adına bir şeyler yapmaya davet ediyoruz herkesi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI