Mehmet Kayhan YILDIZ/ KONYA, () - KONYA'da Başarakavak İlkokulu öğrenci velilerinin, yaşadıkları öğretmen sorununu çözmek için mahallenin ileri gelenleriyle birlikte son çare olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurdukları ortaya çıktı. Sorunların bir öğrencinin dilinden anlatıldığı başvuruyu değerlendiren ve derslere çeşitli öğretmenlerin girdiğini belirleyen ombudsman, kadrolu öğretmenin atanması yönünde tavsiyede bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler yetkilileri Ombudsman’a yazılan dilekçenin isimsiz olduğunu, son yapılan öğretmen atamalarıyla il genelindeki öğretmen açığı sorununda giderildiğini belirtti.
Selçuklu İlçesi Başarakavak Mahallesi’ndeki yaklaşık 250 öğrencisi bulunan Başarakavak İlkokulu'nda geçen yıl 3'üncü sınıfta eğitim gören yaklaşık 25 öğrencinin velisi, mahallenin ileri gelenleri aracılığıyla bir araya gelip Kamu Denetçileri Kurumu’na yaşadıkları öğretmen sıkıntısını anlatan bir dilekçe gönderdi. Çocuğunun 2 yılda 7 kez öğretmen değiştirdiğini anlatan Ahmet Bağlan, öğrencilerini sıkıntılarının çocuklarını ilk okutmaya başlayan sınıf öğretmenlerinin ikinci sınıfın ikinci yarısında rehberlik bölümüne geçerek okuldan ayrılmasıyla başladığını anlattı. Çocuklarının ikinci sınıfın ortasından itibaren ve üçüncü sınıfta sürekli öğretmen değiştirdiğini belirten Ahmet Bağlan, "Bir ay öğretmen geliyordu. Bir ayın sonunda ayrılıyordu ve çocuklar 15 gün öğretmensiz kalıyordu. Ardından başka bir vekil öğretmen geliyordu. İkinci sınıfın sonuna ve üçüncü sınıfın tamamında böyle devam etti. Çocuklarımız hiçbir şey öğrenemedi. Bilgi yok. Bu dönem zarfında 7-8 öğretmen değişti" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler yetkilileri, Kamu Denetçileri Kurumu’ndan ilgili yazının bugün kendilerine ulaştığını ve Ombudsman'a gönderilen dilekçenin de isimsiz olduğunu belirtti. Konudan bilgisinin olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'da son yapılan atamalarla Konya'ya bin 461 öğretmenin atandığı ve bu atamalarla birlikte ilçe ve kırsallarda dahil olmak üzere öğretmen açığının kapanacağını, okullarda da öğretmen sorunun olmayacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI