İSTANBUL, () - İSTANBUL Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Halkla İlişkiler ve Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu’nun 10’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında meslek yüksekokulu öğretim görevlilerinin çalışmalarını içeren ‘Onca Yıllara’ sergisini düzenledi.

İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu’nda son yılda yaşanan gelişmelerin anlatıldığı fotoğrafların yer aldığı ‘Onca Yıllara’ Sergisi Gelişim Tower’da Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nezir KÖSE tarafından yapılan konuşma sonrasında öğrenci ve öğretim görevlilerinin katılımıyla açıldı.

Prof. Dr. Nezir Köse açılış konuşmasında “Öğrencilerimiz tarafından kurumumuzun onuncu yılına özel yapılan bu etkinlik hocaları olarak bizleri çok duygulandırdı. Kurumda geçirdiğimiz keyifli günleri hatırlamamızı, geldiğimiz noktayı net bir biçimde görmemizi sağladı. Hepsine tek tek Mütevelli Heyeti Başkanımız Abdülkadir Gayretli ve Rektörümüz Burhan Aykaç hocalarımız adına da teşekkürlerimizi sunuyorum. Daha nice sağlıklı, başarılı, keyifli ve güzel eğitim öğretim yılları geçirmek dileğiyle birlikte onca yıllara” dedi.

Proje araştırma evresinde 100 öğrenciye meslek yüksekokulu hakkında düşüncelerini anlayabilmek için anket çalışması yapıldı. Araştırmanın sonucu, Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emel Tozlu Öztay, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Fulya Beteş ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Öğr. Gör. Atilla Akalın önderliğinde öğrenciler, İrem Çetin , Meryem Kesikkol , Ahmet Furkan Karaağaç , Hasibe Yavuz, Tarık Kocaosmanoğlu , Aslıhan Özbek , Elif İktimur, Hilal Özçiftçi , Kaan Öztemir ve Şevval Öter tarafından ortaya konuldu.

Yapılan araştırmalar sonucunda ankete katılanların yüzde 40’ı Türkiye’de yeterli sayıda meslek yüksekokulu olduğunu düşünmediğini, yüzde 31’i meslek yüksekokullarının ülkemizde yeterli ilgi ve önem görmediği konusunda kararsız olduğunu belirtti. Anket katılımcılarının yüzde 28’i meslek yüksekokullarının öğrenci çekmek için yeterli derecede tanıtım yaptığına inanmadığını belirtti.

Sergi, açılış kokteyli Müzik Kulübü öğrencilerinin konseri ile son buldu.

(FOTOĞRAF)