Fatih YILMAZ/TOKAT,() - TOKAT'ta okullarının imam hatip lisesine dönüştürülmesi üzerine Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne gönderilen Arif Nihat Asya Lisesi 12'inci sınıf öğrencileri, yeniden okullarına dönmek istediklerini belirterek eylem yaptı. 
Tokat Karşıyaka'da bulunan ve 2005'te açılan Arif Nihat Asya Lisesi bu yıl, 'Arif Nihat Asya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürüldü. Okulun imam hatip lisesine dönüştürülmesi ile birlikte okulun 11'inci ve 12'nci sınıfında yer alan 167 öğrenci, sınıf yetersizliğinden dolayı eğitim görmeleri için Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne gönderildi. 9 ve 10'uncu sınıf öğrencileri ise aynı binada eğitimlerine devam etti.
Ancak burada eğitim görmeye başlayan öğrenciler, bu okulun öğrencileri ile anlaşmazlık yaşayınca yeniden kendi okullarında eğitim görmek için bir araya gelerek eylem yaptı. İmam hatip lisesine dönüştürülen eski okulllarının bahçesinde toplanarak protesto girişiminde bulunan öğrencileri Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Mustafa Eraslan sakinleştirmeye çalıştı.
Öğrencilerin okul içerisine girerek burada sorunlarını dinlemek istediğini belirten Mustafa Eraslan'ın bu isteğine öğrenciler olumsuz cevap verdi. Bu arada öğrencilerin eylemlerinin sürdürmesini üzerine okulda bulunan imam hatipli öğrencilerin teneffüste okul bahçesine çıkmalarına izin verilmedi. İmam hatipli öğrenciler eylemi sınıfın pencerelerinden izledi.
"ÖĞRENCİLER BİZDEN RAHATSIZ OLUYOR"
Öğrenciler adına konuşan 12'nci sınıf öğrencisi Enes Aslan, 9'uncu sınıftan bu yana Arif Nihat Asya Lisesi'nde okuduklarını söyleyerek, "Okulumuz kız imam hatip lisesine dönüştürülünce biz de turizm meslek lisesine yönlendirildik. Burada bir süre geçirdikten sonra rahatsız olmaya başladık. Oradaki öğrencilerle anlaşamağımız için okula gittiğimizde rahatsız duyuyoruz. O okulda hocalarımızı bulamıyoruz, bulsak bile yardımcı olamıyorlar ve rahatsızlık oluşuyor. Oradaki öğrenciler ve öğretmenlerin bizden rahatsızlık duyduklarını hissediyoruz. Biz bu okula kaydımızı yaptırdık ve bilerek Arif Nihat Asya Lisesi'ni seçtik. Biz turizmi isteseydik kaydımızı oraya yaptırırdık. Bundan dolayı şikayetçiyiz. Biz eski okulumuzu geri istiyoruz" dedi.
Öğrencilerin eylemlerini sürdürmesi üzerine okula Milli Eğitim İl Müdürü Levent Yazıcı geldi. Öğrencilerle okulun konferans salonunda bir araya gelen Yazıcı, sorunun en kısa sürede çözüleceğini kaydetti. Ardından eyleme katılan öğrencilerin bugün derslerde yok yazılmayacaklarını söyleyerek okuldan ayrılmalarını sağladı.

FOTOĞRAFLI