İSTANBUL, () - Uğur Okulları Model Birleşmiş Milletler Konferansı 'Bir Araya Gelen Nesiller ve Bütünleşen Haklar' temasıyla düzenlendi. 25 farklı kampüsten 232 Uğurlu öğrenci ve 26 öğretmenin katılımı ile İngilizce olarak gerçekleşen konferansta öğrenciler çocuk hakları, savaş bölgelerindeki çocukların eğitim ve sağlık açısından desteklenmesi, sporda yozlaşma, daha iyi eğitime erişim, Afrika’da kadın haklarının geliştirilmesi konularındaki fikirlerini masaya yatırdı ve çözüm yolları aradı.

Temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı ve genelde konferans şeklinde gerçekleşen bir etkinlik olan MUN (Model United Nations/ Model Birleşmiş Milletler), Uğurlu öğrencilerle 15-17 Mart tarihlerinde Çeşme Altın Yunus Otel’de gerçekleşti. Öğrenciler 3 günlük programda çocuk hakları, savaş bölgelerindeki çocukların eğitim ve sağlık açısından desteklenmesi, sporda yozlaşma, daha iyi eğitime erişim, ve Afrika’da kadın haklarının geliştirilmesi gibi konuları ele aldı, fikirlerini tartıştı. İngilizce olarak gerçekleşen konferansın organizasyonu, komitelerin oluşturulması, komitenin ana hatlarını oluşturan çalışma dokümanlarının hazırlanması gibi görevler de Uğurlu öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Açılış seremonisinde konuşma yapan Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu öğrencilerin liderlik yeteneklerini, topluluk önünde konuşma ve İngilizce becerilerini geliştirmelerine olanak tanıyan konferansa verilen öneme değindi. Kulaberoğlu, "Bizler, yetişkinler ve eğitimciler olarak, bu çok önemli uluslararası fikir paylaşım platformunu ve tartışma kültürünü daha iyi bir dünya için öğrencilerimize aktarma yükümlülüğüne sahibiz.Öğrencilerin, sorumluluk sahibi, küresel vatandaşlar olabilmeleri ve yaşam becerilerini geliştirmeleri eğitim ve eğitim süreçlerine entegreedilen bu çalışmalar da aynı derecede önemlidir. Sağlıklı bir toplum ve dünya, hayal gücüne açılan kapıların kilidinin açıldığı ve ortak çözümlerin müzakere edildiği bir dünyadır" dedi.

Uğur Okulları Yabancı Diller Bölüm Başkanı Hüseyin Ala ise "Yeni nesilden beklentimiz dünyayı daha aydınlık bir yer yapmak için bir kıvılcım oluşturmaları. Yetişkinler ve eğitimciler olarak bizlerin yapması gereken ise sizlerin yarattığı kıvılcıma üflemek ve daha da büyük bir ışık yaratmaya yardım etmek olmalıdır. Uğur Okulları olarak öğrencilerimizin özerk kararlar almalarını, seslerini duyurmalarını, girişimciliklerini geliştirmelerini teşvik ediyoruz" diye konuştu.