Mehmet Halis İŞ/ MİDYAT (Mardin), ()- İSTANBUL Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, operasyonlar nedeniyle eğitimlerine Mardin'in Midyat İlçesi'nde devam eden Nusaybinli öğrencilere meslek seçimi ile ilgili konferans verdi.
Nusaybin İlçesi’nde 14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar nedeniyle eğitimden geri kalan ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) Midyat'ta hazırlanan lise öğrencileri için kariyer ve moral konulu konferans düzenlendi.
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği konferansa konuşmacı olarak katılan Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, üniversitelerin sağlık bölümleri konusunda eğitici bilgiler verdi.
Yeni Mahalle'de bulunan Midyat Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, Okul Müdürü Abdulgafur Alptekin, öğretmenler ve Nusaybin ile Midyatlı öğrenciler katıldı. Yaklaşık bir saat süren konferansta konuşan Yrd. Doç. Dr. Yarar, meslek seçiminin ne olduğunu detaylarıyla anlatarak, "Bugün sizlerle beraber meslek seçimi nedir, geleceği nasıl oluşturmamız lazım ve sağlıktaki değişik meslekleri sizlere anlatmak istiyorum. Sizler şu anda ne diyeyim Türkiye’de sorunlu bir bölgedesiniz. Bunu kimse arzu etmezdi, ama hayatın gerçekleri böyle bir şey. Benim sizlerden beklentim şu; lütfen geleceğe iyi bakın. Bu tip oluşumlar olur, geçer biter. Herkesin, her yaşta, ömründe değişik oluşumlar olabilir. Lütfen üniversite sınavlarına odaklanın, geleceğe odaklanın. Çünkü gelecek sizlerin elinde. Örneğin bugün mesela Nusaybin’den gelen bazı arkadaşlarımızın okulları kapandı, evleri kapandı belki, ama burada misafirler. İnşallah onlar da ilerde iyi bir okulu, iyi bir üniversite kazanır, farklı bir hayat kurarlar. Sizler de aynı şekilde bu yıl ve önümüzdeki yıl, değişik üniversite sınavlarına gireceksiniz, umarım sizlerin de iyi bir okulda, iyi bir geleceğiniz olur. Bizim buraya gelme nedenlerimizden biri sizlere biraz daha geleceğe ufuk açabilmek, biraz daha moral aktarabilmek. Umarım başarılı olmuşuzdur. Hepinize sınavlarınızda başarılar dilerim" dedi.
Yrd. Doç. Dr. Onur Yarar, konuşmasını tamamladıktan sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı.
İlçe Milli eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay da konuşmasının ardından Yarar’a teşekkür ederek, "Sevgili hocamıza ta oralardan kalkıp buralara gelip, öğrencilerimize meslek rehberliği yapma noktasında gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ediyoruz. Umarım öğrencilerimiz kendilerinin öğrencisi olurlar. Teşekkür ediyoruz kendisine" diye konuştu.
Konferansa katılan Nusaybinli misafir öğrencilerden Gülseren Mübek de konferansta çok yararlı bilgi edindiğini belirterek, "Nusaybin Gazi Anadolu Lisesi’nden geldim. Hocamız İstanbul’dan geldi buraya, bize meslek seçimi için konferans verdi. Bir sayısalcı olarak zaten sağlık alanını düşünüyorum. Hocam da geldi, birçok meslek hakkında, hangi mesleği seçmemiz konusunda bize yardımcı oldu. Bazı meslek hakkında bilmediğim şeyler vardı, onları öğrendim, iyi oldu. İleri de meslek seçimimde artık neye karar vereceğimi daha iyi anladım. Bunun için teşekkür ederim" diye konuştu.
Eğitimine Midyat Anadolu Lisesi’nde devam eden Nusaybin Anadolu Lisesi Öğrencisi Hasan Deniz ise "Biz misafir olarak Nusaybin Anadolu Lisesi’nden geldik. Şuan Midyat Anadolu Lisesi’ndeyiz. Bugün buraya gelen hocamız sağlık ile ilgili meslekler hakkında bize güzel ve faydalı bilgiler verdi. Gelecekte seçebileceğimiz meslekleri bize tanıttı, bayağı güzel oldu. Hocamıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI