GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde, hayırsever işadamı Mehmet Bildirici tarafından yaptırılan 33 derslikli ilk ve ortaokul törenle açıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen 'Eğitime Yüzde Yüz Destek' ve 'Bir Tuğla da Sen Koy' projeleri kapsamında hayırsever işadamı Mehmet Bildirici tarafından Atatürk Mahallesi’nde yaptırılan ve babası ile annesinin adını verdiği İŞMONT Halil- Meziyet Bildirici İlkokulu ve Ortaokulu bugün düzenlenen törenle eğitime başladı. Okulun açılışı nedeniyle düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarı, Ali Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip Kaymakam vekili Mustafa Gül, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, bürokratlar, okul müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.
Törende konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, devlet vatandaş işbirliği çerçevesinde hayırsever işadamın tarafından yaptırılan İŞMONT Halil Meziyet Bildirici İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. 
Hayırsever işadamı Mehmet Bildirici de, açılışını gerçekleşen okulun öğrencilere, öğretmenlere ve tüm Nizip halkına hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu:
"Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır anlayışıyla, eğitimin en öncelikli mesele olarak ele alınmasını gerektiğini düşünüyoruz. Ailemizin bu tür projelerinin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini amaçlıyoruz. Allah’a şükürler olsun ki; anne ve babamız hayattayken isimlerini taşıyan böyle bir okulu ve eseri görmeleri bize kıvanç vermektedir. Bu nedenle ben bize yatırımı yapmakta destek olan herkese teşekkür ediyor ve bu güzel okulun tüm ilçeye ve eğitim camiasına hayırlar getirmesini diliyorum."
Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından hayırsever işadamı Mehmet Bildirici ve ailesine plaket ve berat takdim edildi.
Yapılan tören protokol üyelerinin okulun kurdelesi kesmesiyle son buldu.

FOTOĞRAFLI