NEVŞEHİR’de, sınavlara hazırlanan ve takviye ders almak isteyen öğrenciler için başlatılan ücretsiz kurslara ilginin az olduğu belirtildi.
Türk Eğitim- Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, il genelinde açılan kurslara 57 bin civarında öğrenciden 6 bin 350 ve 3 bin 400 civarındaki öğretmenden ise 395’inin başvurmasının kurslara ilginin az olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Hükümetin özel dershaneleri kapatma kararı sonrasında alternatif olarak devlet okullarında destekleme ve yetiştirme kursları açmasının öğrencilerin sorunlarına çare olmadığını kaydeden Uğur, şunları söyledi:
"Özel dershanelerin kapatılması kararının halen kamuoyunda tartışmaları devam ediyor. Kanun için Anayasa Mahkemesine iptal davası açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı kendi dershanesini kurarak adına da Destekleme ve Yetiştirme Kursları dedi. 20 Eylül 2014 tarihinde ülke genelinde başlatılması kararlaştırılan ancak çok gecikmeli başlayan kurslar rağbet görmedi. Konu ile ilgili bilgi sahibi olmak için Nevşehir Valiliği'ne resmi bir yazı yazarak Nevşehir Destekleme ve Yetiştirme Kursları bilgilerini istedik. Şubemize verilen resmi bilgi ve sayılara göre Nevşehir’de ilgili kursların rağbet görmediği ortaya çıktı. Nevşehir genelinde yaklaşık 57 bin öğrencinin eğitim gördüğü bilinirken, ilgili kurslara 6 bin 350 öğrencinin müracaat etmesi sayının ne kadar düşük kaldığının göstergesi olmuştur. Öğretmenler açısından da ilgili kurslara 395 müracaat olması, eğitimciler açısından da 'eksik olan hususlar var' mesajı verilmesine neden olmuştur."

FOTOĞRAFLI