JAPON ELÇİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ
Japonya Türkiye Büyükelçiliği Müsteşarı Koichiro Nakamura, açılışın ardından Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Burada konuşan Nakamura, Kapadokya’nın Japon insanları tarafından iyi bilinen bir kültür turizm merkezi olduğunu belirtti. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın açılışından da memnuniyet duyduklarını ifade eden Elçi Nakamura, Japonya’dan Türkiye’ye yönelik turist artışının önümüzdeki günlerden itibaren artacağına inandığını söyledi. Elçi Nakamura, "Kapadokya bölgesine gideceğimi söylediğimde arkadaşlarımın bundan oldukça mutlu oldu. Geçen hafta da eşimle birlikte bu güzel merkezi ziyaret ettim. Oldukça etkilendiğim bu bölgeye bu hafta ikinci kez geliyor olmam, bu bölgeye duyduğum ilginin de bir yansıması olsa gerek" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya da, Elçi Koichiro Nakamura’yı misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Kaya, Kapadokya bölgesini ziyaret eden ülke insanları arasında Japonların ilk sıralarda yer aldığını dile getirerek, bölgeye yönelik Japon turist sayısında önümüzdeki süreçte artış yaşanabileceği müjdesini de almaktan büyük bir sevinç duyduklarını kaydetti.
Belediye Başkan Yardımcısı Kaya ziyaretin anısına Japon Elçi Koichiro Nakamura’ya, Avanos El Sanatları ürünlerinden biri olan Hitit Anforası takdim etti.

FOTOĞRAFLI