Mustafa KOZAK / ANTALYA, () - MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, eğitimde özelin oranını yüzde 20’lere çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.
'21’inci Yüzyılda Bir Eğitim Felsefesi Oluşturmak ve Özel Okullar' konulu 1'inci Eğitim Kongresi, Antalya Belek Kaya Otel’de başladı. Bin'in üzerinde eğitimci ve bürokratın katılımıyla yapılan kongrenin açılışında kürsüye çıkan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, eğitimin olabildiğince özgürlük istediğini söyledi. Yelkenci, "Çünkü insanlar özgür yaratılmıştır. Bize düşen okulu mümkün olduğunca doğallaştırmaktır" dedi. 
Yelkenci’nin ardından kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin  kongrenin kendileri için yol gösterici olacağını söyledi. Eğitimde özel okul sektörünün, özel okul payının yeterli olmadığını savunan Tekin, özel okulların payını en az OECD ülkeleri oranına çıkarmak istediklerini, 2020’lerde bu oranın yüzde 20’lere çıkmasını hedeflediklerini açıkladı.
'TEŞVİKLER YAPALIM'
Tekin, konuşmasının ardından gazetecilere yaptığı değerlendirmede de, OECD ülkelerinde özel okulların eğitimdeki payının yüzde 15’ler, Türkiye'de ise yüzde 3’ler düzeyinde olduğunu kaydetti. Tekin, "Biz geçen yıl mayıs ayında politika değişikliği yaparak, 'özel sektörün payını en az OECD ortalamalarının üzerine çıkaralım. Bunun için teşvikler yapalım' diye konuyu masaya yatırdık" dedi. Kaynakların rasyonel kullanımı için dershanelerin kapatılıp özel okullara dönüştürüleceğini hatırlatan Tekin, böylece eğitimde özelin oranının artacağını anlattı.  
FOTOĞRAFLI