Bireyi merkeze alan eğitim anlayışı son yılların tartışılan en önemli konularının başında geliyor. Eğitim dünyası bu konuları tartışırken çağdaş eğitim sistemlerine geçişin ilk adımı akademik olarak Fatih Üniversitesi ve Rotterdam Üniversitesi`nin desteği ile Bahçelievler’de atılıyor.

Modern Eğitim Sistemleri içinde akademik ölçümlerde en başarılı eğitim sistemi olarak kabul edilen Montessori Eğitim Sistemi Bahçelievler Kaymakamlığı`nın öncülüğünde pilot uygulama olarak 7 okulda hayata geçiriliyor. Akademik olarak Fatih Üniversitesi ve Rotterdam Üniversitesi`nin de desteği ile ilk etapta Bahçelievler`de Milli Eğitim Müdürlüğü`nde görevli 15 öğretmen ve diğer eğitimcilerle birlikte 50 katılımcıya eğitim verilecek. Eğitim 12 Mart 2012 Pazartesi günü Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü’nde başlayacak.

Çocuğa karşı duyarlı, ceza ve mükâfattan arındırılmış, çocuğun doğasını zedelemeden kazanımlar elde edilmesi prensiplerine dayanan bu eğitim uygulamasının başlangıç kursu 12 Mart 2012 Pazartesi Fatih Üniversitesi`nde, misafir öğretim üyesi Hollanda Rotterdam Üniversitesi Montessori Bölümü Başkanı Rietje Lander - Van Stek’in katılımı ile başlayacak.


MODERN EĞİTİM SİSTEMİ: MONTESSORİ


Fatih Üniversitesi, Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TRT Çocuk ve Çocuk Gelişimi ve Montessori Eğitimi Derneği’nin (ÇOGEMED) işbirliği ile hazırlanılan bu program Türkiye eğitim sisteminin modernleşmesi açısından oldukça önem taşıyor. Montessori Eğitim Sistemi ülkemiz açısından yeni bir model olsa da 1907 yılından bu yana dünyanın en yaygın ve başarılı eğitim sistemi olma özelliğini taşıdığı belirtiliyor. Yetkililer, Amerika’dan Kanada’ya, Hollanda’dan Ekvator’a kadar birçok ülkede uygulanan bu eğitim sisteminin dünyanın en gözde insanlarının yetiştirmesinde büyük rol oynadığını ifade ediyor.


Günümüzde dünya çapında başarılı olan birçok bilim insanı, siyaset ve yöneticilerin daha çocukluk yıllarından itibaren böylesi bir eğitim sisteminin içinden geçtiği düşünülürse Bahçelievler’de gerçekleşen bu projenin önemi daha net anlaşılabilir.

Montessori Okullarından mezun bazı ünlüler arasında geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Google kurucularından Eric Schmidt, dünyanın en büyük sanal ticaret alanı olan “amazon.com”un sahibi Jeff Bezos, Nobel ödüllü edebiyatçı Gabriel Garcia Marquaz ve Prince William gibi isimler de yer alıyor.

12 Mart 2012 Pazartesi günü saat 09.30’da Fatih Üniversitesi Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda başlayacak Proje ile ilgili daha detaylı bilgi Fatih Üniversitesi www.fatih.edu.tr ve Montessori Eğitimi Derneği (ÇOGEMED) www.cogemed.com adresinden alınabilir.