ANKARA, () - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı açılış törenine katılarak öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı.

16 milyon 400 bin öğrencinin bugün okula başladığını vurgulayan Avcı, bu sayının bir çok ülkenin nüfusundan fazla olduğuna dikkat çekerek, "Bugün 16 milyon 400 bin öğrencimiz okula başlıyor. Bu pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla büyüklük ifade ediyor. Üniversite öğrencilerimizle birlikte 20 milyona yaklaşıyoruz. 850 bini aşkın öğretmenimiz görev yapıyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin başarısıdır. Bu eğitim öğretim dönemini bu okulda açmamızın büyük bir önemi var. Mesleki eğitime verdiğimiz önemi göstermek için burada başladık eğitim öğretim yılına. Mesleki ve teknik eğitim okulları yakın zamana kadar hak ettikleri göremiyorlardı. Burada oysaki çok güzel işler yapılıyordu, yapılacak" diye konuştu.

"MESLEK OKULLARI KIYASIYA YARIŞILAN OKULLAR OLACAK "

Mesleki ve teknik eğitim okullarında köklü değişiklikler yapılacağını belirten Avcı, "Bu ders yılı önümüzdeki ders yıllarında en büyük önceliğimiz mesleki ve teknik eğitim olacak. Ne mümkünse yapacağız. Sektörle çok yakın iş birliği içerisindeyiz. Bu yıldan itibaren özellikle mesleki ve teknik eğitim alanında çok köklü değişimler, dönüşümler yaptığımızı ve bu okulların önümüzdeki yıllarda öğrencisi olmak için kıyasıya yarışılan okullar olduğunu sizler de göreceksiniz. Bu okullardan mezun olmanın gururunu yaşayacaksınız" ifadelerine yer verdi.