ANKARA, () - HAVACILIK eğitimi alan gençlerin, henüz mezun bile olmadan dolgun ücretlerle iş bulabilmesi, üniversite tercihlerini de etkiledi. Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin mezuniyetten önce istihdam imkanı sunmasından dolayı, üniversite tanıtım günlerine katılım sayısı geçen yıla göre yüzde 40 arttı.

Giderek büyüyen havacılık sektörü, gençlere de pilotluktan uçak mühendisliğine, teknisyenlikten hostesliğe kadar birçok branşta cazip kariyer olanakları sunuyor. Üniversitelerin havacılıkla ilgili bölümlerinde öğrenim gören gençler, mezuniyetlerinden sonraki birkaç ay içinde iş bulabiliyor. Kimi bölümlerde öğrenciler, henüz üniversiteden mezun olmadan firmalarla iş sözleşmesi imzalıyor.

ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİNE KATILIM SAYISINDA YÜZDE 40 ARTIŞ

Mezuniyetten önce iş imkanı oluşmasının en çok görüldüğü eğitim kurumlarından biri olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde, üniversite tanıtım günlerine katılım sayısı geçen yıla göre yüzde 40 arttı. 2018’de yapılan Tanıtım Günleri’ne katılım sayısı 10 günde 900’ü bulurken, aynı sayıya bu yıl ilk 7 günde ulaşıldı.

“STAJ YAPARKEN BİLE İŞE KABUL EDİLİYORLAR”

Tanıtım günlerine katılıp aday öğrenciler ve aileleriyle sohbet eden Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, havacılığa olan ilgi artışın nedenini ‘kısa sürede yüksek kazançlı iş bulma imkanı’ olarak açıkladı. Üniversitenin Kariyer Planlama ve Mezunlar departmanının verilerini aktaran Nogaylaroğlu, şunları söyledi:

“2018 yılında 480 mezun veren Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin özellikle Pilotaj, Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi ve Yer Hizmetleri bölümlerini bitiren öğrencilerin yüzde 32’si diploma töreninden önce, yüzde 56’sı 6 ay içinde, yüzde 12’si 1 yıl içinde farklı firmalarda işe kabul edildi. Diğer yandan, üniversitemizin Uçak Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunlarının yaklaşık yüzde 70’i diplomalarını aldıktan sonraki 2 ayda sektörde işe başladı. Mühendislik öğrencilerinin önemli bölümü, firmalarda staj yaparken işe kabul edildi. Üniversitede İşletme ve Lojistik Yönetimi bölümlerinin mezunları da sektörün öncü firmalarında kısa sürede iş buluyor. Kariyer basamaklarına prestijli firmalarda tırmanmaya başlamak isteyen mezunlar, 6 ayla 1 yıl arasında bu hedeflerine ulaşıyor.”

“NİTELİKLİ EĞİTİM, GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIYOR”

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut ise dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyüyen havacılık sektörünü gençlerin en çok ilgi gösterdiği alanların başında geldiğini belirtti. Prof. Dr. Akbulut, Türkiye’de havacılık üzerine ihtisaslaşmış tek üniversite olarak verdikleri nitelikli eğitimin sektörde iyi bilindiğini belirterek “Bu da mezunlarımızın kolayca iş bulmasını sağlıyor. Eğitim verdiğimiz gençlerimizin mezun olur olmaz, hatta çoğu zaman diplomalarını bile almadan büyük firmalarda göreve başlamalarından gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut istihdam avantajı nedeniyle Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne ilginin sürekli arttığını, her yıl bir öncekine göre daha yüksek puanlı gençlerin başvuruda bulunduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akbulut, bu yıl da geçen yıla göre Tanıtım Günleri’ne daha fazla katılım olduğunu, katıldıkları eğitim fuarlarında ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüklerini kaydetti.

(FOTOĞRAFLI)