Yasin KESKİN / KARACABEY(Bursa), () – BURSA’nın Karacabey İlçesi'ne bağlı Bakırköy Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik çadırda yaz okulu açıldı.
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan yaz okulunda mevsimlik tarım işçilerinin çocuğu olan 41 öğrenci eğitim alıyor. Mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik yaz okulunda verilecek eğitim için öğretmen Hayati Yarar ve Sümeyye Arıkan görevlendirildi. Öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandı.
Karacabey Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Karacabey Halk Eğitim Müdür Vekili Emre Dinçer çadırda eğitim gören çocukları ziyaret etti.
Çocuklara hediyeler dağıtan Kaymakam Yusuf Gökhan Yolcu,” Burada mevsimlik tarım işçilerimizin çocuklarıyla birlikte Suriye’den gelen sığınmacı çocukların ailelerine yaz okulu oluşturduk. Burada eğitim faaliyetlerine devam ediyorlar. Türkçelerini geliştiriyorlar, Türkçe öğreniyorlar” dedi.
YOĞUN TALEP
Mevsimlik tarım işçilerine yönelik yaz okulunun büyük bir ihtiyaç olduğuna değinen Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de şöyle konuştu:
“Kapsamlı bir çalışma içine girerek, bir yaz okulu planladık. Okulumuza talep çok yoğun oldu. Mevsimlik tarım işçileri çalışırken çocuklarının da burada eğitim alması onları çok sevindirdi. Burada 2 öğretmenimiz var. Toplam 41 öğrencimiz var. Kayıtlarımız devam ediyor. Çocuklarımız çok mutlu. Bütün kırtasiye malzemeleri ve giyim malzemeleri de karşılanıyor. Bu tür kurslarımız devam edecektir.”
FOTOĞRAFLI