İSTANBUL () - UĞUR Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu,  Türkiye genelinde açılacak 20 kampüsten bir tanesinin Mersin’in en merkezi lokasyonu Yenişehir’de açılacağını belirterek, yeni öğretim yılına okul öncesinden lise son sınıfa kadar hizmet verecek Mersin Kampüsü'nün yaklaşık 20 milyon TL yatırımla Mersin’de eğitimde öncü adımlar atmaya hazırlandıklarını söyledi.

Uğur Okulları, Mersin’deki eğitim yatırımları hakkında bilgi vermek üzere Mersin Divan Hotel’de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Nevzat Kulaberoğlu  şöyle konuştu:

"Global standartlarda, yenilikçi eğitim anlayışını benimseyerek, kaliteyi ön planda tutan ve yeni kuşakları 'iyi insan olma' bilinciyle yetiştirerek akademik başarıya hazırlayan eğitim yaklaşımıyla Uğur Okulları, bir tanesi Mersin’de olmak üzere 20 yeni okul yatırımını hayata geçiriyor. Türkiye’nin dört bir yanında 104 okul, 13 kampüs ve 25 yeni okul yatırımıyla eğitim sektörünün en güçlü kurumları arasında yer alan Uğur Okulları, akademik ve bireysel gelişimi destekleyen eğitim anlayışını Türkiye’nin birçok noktasına ulaştırmayı hedefliyor."

1500 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Kulaberoğlu,  şöyle devam etti:

“Okul öncesinden başlayarak hem fiziki şartları hem de eğitmen kadrosu ile mükemmel bir eğitim-öğretim hizmeti sunacağız. Yaklaşık yarım asırdır devam eden akademik başarı geleneğimizi yeni kampüslerimizde de sürdüreceğiz. Mersin’e 16 bin m2’lik 58 dersliği ve geniş bahçesi olan çok güzel bir kampüs kazandırıyoruz. Bu kampüsü arsa hariç 20 milyon TL’lik bir yatırımla açıyoruz. Yeni kampüsümüz Mersin için; '2017-2018 Eğitim Öğretim yılında yaklaşık 100 yeni istihdam, 2. yılın sonunda 200 yeni istihdam ve bin 600 çocuğun eğitim görmesi' demek. Mersin’in en deneyimli, en iddialı, en idealist öğretmenlerini Uğur Ailesine katıyoruz. Uğur’a emanet edilecek olan çocuklara kendi çocuğu gibi eğitim veren öğretmenlerle çalışacağız. Bugün 106 noktada 65 bin öğrencimiz eğitim alıyor, 13 kampüsümüz faaliyette. 2017-2018 için okul sayımız 38’e yükseliyor. 3. yılın sonu olan 50. yılımızda ise 50 kampüs hedefimizi gerçekleştirip sonrasında Uğur Üniversitesini kurmayı hedefliyoruz."

“ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ”

Geçtiğimiz yıl açılan 13 kampüsün ardından 25 yeni okul yatırımı daha yaptıklarını belirten Kulaberoğlu “Uğur Okulları olarak, 49 yıllık deneyim, başarı ve vizyon ile öğrencilerimizi başarılı bir geleceğe hazırlıyoruz. Uğur Okullarında her biri alanında deneyimli eğitmen kadromuzla, sunduğumuz çağdaş eğitim ortamı, erken STEM ve STEM eğitimi, kişisel ve akademik gelişimi destekleyen rehberlik ve kariyer hizmetlerimizle ayrıcalıklı bir eğitim kurumu olmayı görev biliyoruz. Akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen ASDF eğitim sistemi ile öğrencilerimizin uluslararası projeler hayata geçirerek sosyal ve kültürel gelişim kazanmalarına önem veriyoruz. Bununla birlikte okullarımızda hizmet veren Uğur Sınava Hazırlık Merkezimizin desteğiyle, öğrencilerimizin sınavlarda üstün başarı elde etmelerini ve iyi bir geleceğe bugünden hazır olmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.

“DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNE ÖĞRENCİ YETİŞTİRECEĞİZ”

Hedeflerinin Uğur Okulları’nda öğrencilerini bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek olduğunu aktaran Kulaberoğlu, sadece Türk üniversitelerine değil, bütün dünya üniversitelerine öğrenci hazırlayacaklarını söyledi. Kulaberoğlu, “Öğrencilerimiz kusursuz bir yabancı dil eğitimi alacaklar. 5. sınıftan itibaren İngilizce ders saatleri artacak. Lisede ise Washington D.C. ve Toronto'daki dil okullarımızda ücretsiz olarak yazları dil eğitimi vereceğiz. Akademik yönden başarılı, yabancı dile hakim, interdisipliner çalışmalarda bulunan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Amacımız katma değeri yüksek üretim yapan nesiller yetiştirmek” dedi.