İş dünyasının üst düzey yöneticilerinin yönetim kurulunu oluşturduğu MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi açıldı.
Türkiye’nin en önemli holding ve şirketlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan Yönetim Kurulu ile iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek iş gücünün geliştirilmesi hedefiyle eğitimler hazırlayan MEF Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (MEF YABEM) basına tanıtıldı.
Esas Holding, CEO’su Çağatay ÖZDOĞRU, Albright Stonebridge Group Baş Danışmanı Hakan AKBAŞ, CarrefourSA CEO’su Hakan ERGİN, Borusan Otomotiv CFO’su Kerim KAZGAN ile Amrop Danışmanlık Kurucu Ortağı Prof. Dr. Yeşim TODUK gibi üst düzey yöneticilerden oluşan yönetim kurulu ile MEF YABEM, özel sektör çalışanlarına ve orta/üst düzey yöneticilere, piyasa ihtiyaçları doğrultusunda güncel konulardan ve ihtiyaçlardan yola çıkılarak özel programlar ve yetkinlik geliştirme eğitimleri yapacak.  

Yıllardır iş dünyasının nabzını tutan, ihtiyaçlarını yakından takip eden ve kendi ekipleri için çözüm üreten bağımsız yönetim kurulu, MEF YABEM çatısı altında düzenlenen eğitimlerle bilgi, birikim ve tecrübelerini eğitimlerin içerik yönetimine yansıtarak aktaracak. 

TÜRKİYE'DE İLK VE TEK

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed ŞAHİN
, MEF YABEM’in bir yıldır yürütülen çalışmalar ve araştırmalar sonucunda bugün eğitimlerine başladığını ifade ederek ‘‘MEF YABEM, 44 yıl önce Dr. İbrahim ARIKAN’ın büyük vizyonu ile kurduğu ve eğitim sektörüne getirdiği farklılıklarla her daim adından söz ettiren MEF Markası’nın iş dünyasındaki yansıması olacak. Yönetim yapısı başta olmak üzere, eğitim içerikleri ve eğitmenleri ile Türkiye’de ilk ve tek olan bir oluşumu simgeleyecek.’’ dedi. 

PRATİK İLE TEORİYİ BULUŞTURACAĞIZ

Esas Holding CEO’su ve MEF YABEM Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay ÖZDOĞRU, MEF YABEM’de iş dünyasından önemli kişilerin bir arada olduğu Yönetim Kurulu’nun sıra dışı fikirler ile iş dünyasının mevcut sıkıntılarına çözüm üretecek eğitimler planladığını belirtti. Çağatay ÖZDOĞRU, ‘‘Biz bildiklerimizi paylaşmak, deneyimimizi aktarmak için MEF YABEM’in Yönetim Kurulundayız. Geçmişimizde Türkiye’ye dışardan bakma sonra da içerden iş dünyasını gözlemleme şansımız oldu. Biz iş dünyasında yaşanan sıkıntıları talep edilen, aranan nitelikleri çok iyi biliyoruz. MEF YABEM’de, hayat ile sınıfı, iş dünyası ile akademiyi, pratik ile teoriyi buluşturacağız.’’ dedi. 

ULUSLARARASI BOYUTTA BİR KURUM

Amrop Danışmanlık Kurucu Ortağı, MEF YABEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim TODUK,
‘‘Bütün deneyim ve bilgi birikimimi aktarmak istiyorum. İş Dünyasının içinden gelen kişiler olarak bu oluşumun ulusal değil, uluslararası boyutta bir kurum olacağından eminim.’’ dedi.   

İŞ DÜNYASININ NABZI

CarrefourSA CEO’su, MEF YABEM Yönetim Kurulu Üyesi Hakan ERGİN
, ‘‘MEF YABEM için kendi kontaklarımızı kullanarak 30’a yakın şirketin üst düzey yöneticilerine bir anket yaptık. Bu ankette, iş dünyasının nabzını tutan bu büyük 30 şirketin; eğitim ihtiyaçlarını nasıl giderdikleri, eğitimleri ve eğitim aldıkları kurumları seçerken dikkat ettikleri kriterleri, hangi eğitimlerin kendileri için önemli olduğunu, alınan eğitimlerden duyulan memnuniyetin belirlenmesini, alınması istenip de bulunamayan eğitim programlarını, eğitimde üniversite işbirliğine yaklaşımlarını sorduk. Tüm sonuçları analiz ederek MEF YABEM’in eğitim programını oluşturduk.’’ dedi.

EĞİTİMİN SAĞLADII FAYDA ANALİZ EDİLECEK

Albright Stonebridge Group Baş Danışmanı, MEF YABEM Yönetim Kurulu Üyesi Hakan AKBAŞ
‘‘Kendi deneyim ve tecrübelerimizle yola çıktık. Bizce eğitim özel olmalı. Şirketlerin tespit ettikleri ihtiyaçlarına yönelik olabilecek her türlü eğitim programını ve bu eğitimi gerek yurt dışından gerekse yurt içinden verebilecek en nitelikli kişiyi bulabilecek network ve güce sahibiz. Bizim farkımız eğitimin  sonrasında eğitim alan kişiyle yapılacak görüşme olacak. Eğitimin sağladığı ya da sağlayamadığı fayda hep analiz edilecek.’’ dedi. 

İNGİLİZCE BİLMEK ÖNEMLİ

MEF YABEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hande KARADAĞ,
MEF YABEM’in farklı alanlardaki programlarını anlatarak MEF YABEM’in eğitimlerinde mutlaka profesyonel hayattan bir kişinin olacağını iletti. Özel Tasarım Programlar, Liderlik ve Yönetim, İş İngilizcesi ve Genel İngilizce, Yetkinlik Geliştirme ile alanlarında tanınmış isimlerin Talk@MEF Seminerleri başlığı altında davet edileceğini iletti. KARADAĞ, İş İngilizcesi ve Genel İngilizce ile ilgili MEF Üniversitesi’nin sahip olduğu Yabancı Diller Yüksekokulu’na dikkat çekerek ve buradaki bütün okutmanların yabancı olduğunu iletti. Bu olanağın MEF YABEM’de kullanılacağına dikkat çekerek ‘‘Biz İngilizceyi kültürü ile anlatacağız. dedi.   

MEF YABEM’in öncelikli hedef kitlesinde iş dünyası yer alacak. İş dünyası eğitimlerinin yanında İş İngilizcesi veya farklı konularda öğrenci, profesyonel ya da  kendini bu alanda geliştirmek isteyen herkese genel eğitimlerde de açılacak. MEF YABEM iş dünyasına yönelik ihtiyaç ve beklentileri karşılamak üzere tasarlanmış eğitimler ile mevcut eğitimlerin yine bu paralelde şekillendirilmesi sağlanacak.  MEF YABEM’in tüm eğitimlerinde, MEF Üniversitesi’nin % 50’den fazlası yurt dışı doktoralı olan ve sektör tecrübesine sahip olan akademisyenleri ile  o eğitimi verebilecek en iyi kişi aranacak. 

MEF YABEM Nisan- Mayıs 2016 Eğitim Takvimi

Tarih: 2 Nisan 2016 Cumartesi
Eğitim: Farkında Liderlik Ve İşyerinde Farkındalık
Eğitmen: Doç. Dr. Zümra Özyeşil 
Esas Holding CEO’su Çağatay Özdoğru ile öğle yemeği ve sohbet

Tarih: 30 Nisan 2016 Cumartesi
Eğitim: İş-Yaşam Dengesini Yönetmek
Eğitmen: Yrd. Doç. Dr. Gökçe Bulgan 
Borusan Otomotiv Grup CFO’su Dr. Kerim Kazgan ile öğle yemeği ve sohbet
 
Tarih: 7 Mayıs 2016 Cumartesi
Eğitim: Sosyal Medya ve Reklam Dünyasına giriş
Eğitmen: Yrd. Doç. Dr. Ezgi Akpınar 
CarrefourSA CEO’su Hakan Ergin ile öğle yemeği ve sohbet
 
Tarih: 28 Mayıs 2016 Cumartesi
Eğitim: Uluslararası Pazarlara Açılmak- Stratejiler, Riskler, Finansman Yöntemleri 
Eğitmen: Yrd. Doç. Dr. Hande Karadağ 
ASG Kurucu Ortağı Hakan Akbaş ile öğle yemeği ve sohbet