MANİSA'daki 58 okulda eğitim gören 9 bin öğrenciye, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtımı gerçekleştirildi.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak tablet dağıtımı gerçekleştirildi. Manisa'da da bu kapsamda 58 okulda 9 bin tablet dağıtıldı. Şehzadeler İlçesi Tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nde Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğrencilerine yönelik gerçekleşen temsili törende, öğrencilere 50 tablet verildi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrenciler ve öğretmenler de törene katıldı.
Tablet dağıtımı programında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, ülkede eğitim alanında ciddi gelişim ve değişim olduğunu belirterek, "2015 yılı tablet dağıtımına başladık. Altyapısı tamamlanan okullarımızda tabletlerimizi gençlerle buluşturacağız. Dağıtacağımız tabletler, bir önceki yılın tabletlerine göre hem kaliteli, hem de ucuz temin edildi. Bu tabletleri sizler ilime ve bilime ulaşmada kullanacaksınız. Önümüzde yaz tatili var. Bu tabletleri kesinlikle boş zamanınızı değerlendirmede kullanmayınız" dedi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "700 yılından 1700 yılına kadar bilgi bizdeydi. Osmanlı dönemine tarihçiler huzur dönemi diyor. Çünkü Osmanlı döneminde dünya soykırımla karşılaşmamıştı. Bilgiyi bizden öğrenerek atom bombası yaptılar. Birinci Dünya Savaşı yaparak insanları öldürdüler. Büyük soykırımlar yaptılar. Fakat şu an ülkemizde eğitim gelişti. Türkiye'de artık öğrencilerimizin hem çağdaş imkanlardan faydalanması, hem de öğrenme kolaylığı sağlayacak materyallere sahip olması sağlanıyor. Tüm bu imkanlar sağlanırken, bizlerin de artık öğrencilerimizden geleceği kurma hakkımız olacak. Bu sebeple çok çalışacağız. Tablet kullanacak olan öğrencilerimize hayırlı olsun" diye konuştu.